maanantai 23. tammikuuta 2012

Puuroa puuroa


Spelttipuuro on minusta tosi hyvää, mutta sitä on vähän vaikea tehdä: monimutkaistahan se ei ole, mutta maito meinaa aina väkisinkin palaa pohjaan, jos puuroa ei jaksa koko ajan sekoitella.

Sain joululahjaksi haudutuskattilan, ja puuron tekeminen helpottui kummasti. Myös kuvan puurokulho löytyi muuten joululahjapaketista. Ihastuin noihin Arabian 24h-sarjan Tuokio-astioihin heti, kun ne ilmestyivät. Tuokio-leipälautasia on seuraavaksi toivelistalla (tiedoksi joulupukille, jos vaikka luet tätä jo nyt).
 
Ilo hammaskivuttomasta elämästä jäi lyhytaikaiseksi, tarkemmin sanottuna noin puolentoista vuorokauden mittaiseksi. Tänään oli siis ohjelmassa uusi käynti hammaslääkärillä ja ehkä pientä helpostusta on sen jälkeen ollut havaittavissa. Tosin olen skeptinen sen suhteen, onko tämä olotila vieläkään pysyvä. Pureminen tekee vieläkin kipeää, joten siksi puuro toimi tänään illallisenani.

Spelttipuuro

1 litra maito
3,5 desilitraa spelttihiutaleita
½ teelusikkaa suolaa

Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi ja sekoita joukkoon spelttihiutaleet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Mausta halutessasi suolalla. Puuro onnistuu hyvin myös esimerkiksi leivinuunissa. Silloin haudutukseen kannattaa varata vähän pidempi aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...