sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Helppo neuleliivi

Lumi ja pakkanen kannustivat minua vihdoin viimeistelemään jotain, joka on ollut valmiina jo yli kuukauden. En vain ole saanut aikaiseksi, vaikka loppujen lopuksi kahteen saumaan ja kahden langan päättelyyn ei kulunut kuin vartti. Käsityökorini olohuoneessa vyöryy kohta yli äyräiden, joten oli aika saada sieltä vihdoin jotain käyttöönkin. Ja paksusta villalangasta neulotun liivin paras käyttökausi taitaa olla juuri nyt.


Maailman helpoin neuleliivi (vai onko tämä hihaton bolero?) syntyi noin puolitoista metriä pitkästä suorakaiteen muotoisesta palasta, joka muistutti siis lähinnä kaulaliinaa. Ohje löytyi Garnstudion sivuilta (linkki ohjeeseen postauksen lopussa). Mallineule oli helppo, ja paksua lankaa oli joutuisa neuloa isoilla puikoilla. Lopuksi suorakaiteen alku- ja loppupää ommeltiin taakse keskelle suorakaiteen pitkää sivua. (Ohjeessa tämä oli kyllä selitetty jotenkin vähän erikoisesti, mutta kuvasta päättelin, että noin se menee.)


Valkoinen neuleliivi

Lanka: Viking Naturgarn -villalanka
Puikot: 8 mm
Menekki: 218 g eli n. 4,5 kerää.
Ohje: Garnstudio

3 kommenttia:

  1. Siis ihana! Mä haluan tilata tämmösen!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :). Toi oli kyllä tosi helppo tehdä. Mä voin opettaa sua. Sitten heti kun olet saanut ne yhdet lapaset valmiiksi :)?

    VastaaPoista
  3. Eikö me voida vaan suoraan siirtyä tähän? :D Ai miten niin olen malttamaton...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...