Haetaan kaupasta nakkeja, hiivaa ja täysmaitoa, puoli tuntia.
Tehdään taikina ja vaivataan sitä, 20 minuuttia.
Annetaan taikinan nousta, puoli tuntia.
Leivotaan sämpylät, 15 minuuttia.
Annetaan sämpylöiden nousta, puolitoista tuntia.
Paistetaan sämpylät, 10 minuuttia.
Annetaan sämpylöiden jäähtyä, 15 minuuttia.
Kuka väitti että hotdogit ovat pikaruokaa?
Selailin vähän aikaa sitten kirjakaupassa Heléne Johanssonin Leipä-kirjaa. Sieltä jäi mieleen parikin reseptiä, joista yksi oli hotdog-sämpylöiden ohje. En kuitenkaan ostanut kirjaa, ja eilen se alkoi harmittaa. Onneksi Pumpkin Jam -blogin Mari oli leiponut kyseisiä sämpylöitä, joten minäkin pääsin reseptiä testaamaan ilman reissua kirjakauppaan.
Hotdog-sämpylät
(noin 10 sämpylää, ohje puolitettu alkuperäisestä)
250 g (2,5 dl) täysmaitoa
37 g hiivaa
375 g (n. 6,25 dl) vehnäjauhoja
25 g huoneenlämpöistä voita
7,5 g (n. ½ rkl) hienoa merisuolaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maidon joukkoon yleiskoneen kulhossa ja lisää suola. Lisää jauhot maidon joukkoon vähän kerrallaan ja vaivaa yleiskoneella. Lisää voi. Vaivaa taikinaa yleiskoneella 10 minuuttia. Anna taikinan levätä kulhossa puoli tuntia. Taikinan teko onnistuu tietysti myös ilman yleiskonetta, mutta varaudu vaivaamaan sitä ainakin kaksinkertainen aika.
Jaa taikina kymmeneen osaan. Pyörittele paloista noin 12 cm:n pituisia sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota liinalla peitettyinä 1½ tunnin ajan. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna sämpylöiden jäähtyä hieman ja täytä haluamillasi täytteillä.
Meillä hodareihin päätyi nakkeja, juustoa, majoneesia, karamellisoitua sipulia ja sinappia. Idean karamellisoidusta sipulista nappasin samasta paikasta kuin sämpyläreseptinkin, alkuperäinen ohje Sillä sipuli -blogista. Ohjeesta poiketen käytin punasipulia, viinietikkaa ja ruokosokeria. Tosi kivan makuista, tätä voisi tehdä lisäkkeeksi joskus johonkin muuhunkin ruokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!