sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Vuohenjuustolla ja yrteillä täytettyä broileria ja mozzarella-nektariinisalaattia


Onpas tämä ensimmäinen lomaviikonloppu ollut kiireinen. Olen istuskellut Takomon terassilla, saunonut kaverin luona, käynyt kaupungilla metsästämässä kummipojalle kastelahjaa, hakenut thaimaalaisesta take away -ruokaa, käynyt tallilla katsomassa kouluratsastuskisoja, käynyt uimassa, istunut iltaa toisen kaverin luona, käynyt kummipoikani ristiäisissä ja askarrellut polttarialbumia. Tänä iltana tein myös ruokaa, siitä tarkemmin alla:

Vuohenjuustolla ja yrteillä täytettyä broileria

60 g vuohenjuustoa (esimerkiksi kuoreton President Fromage de Chevre on hyvää tähän tarkoitukseen)
2 rkl maustamatonta jogurttia
n. 3 rkl yrttejä silputtuna (esim. basilikaa, persiljaa, oreganoa ja timjamia)
430 g maustamattomia broilerin fileitä (3 kpl)
cocktailtikkuja

Murenna vuohenjuusto kulhoon ja sekoita siihen jogurtti. Sekoita tahnan joukkoon silputut yrtit. Leikkaa broilerin fileisiin pituussuunnassa taskut, jotka täytät vuohenjuusto-yrttitahnalla. Sulje taskut cocktailtikuilla. Paista täytettyjä fileitä uunissa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Fileiden kuivumisen uunissa voi välttää lisäämällä uunivuoan pohjalle esimerkiksi puoli desilitraa vesi-balsamicoseosta.

Mozzarella-nektariinisalaatti

salaattia
tomaatteja
nektariineja
mozzarellapalloja
basilikan lehtiä

Kastike:
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa

Huuhtele ja revi salaatinlehdet. Pilko tomaatit ja nektariinit. Puolita mozzarellapallot. Sekoita ainekset kulhossa tai lado ne kerroksittain laakeaan astiaan. Sekoita kastikkeen aineet ja valuta kastiketta salaatin päälle. Koristele basilikan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...