tiistai 26. heinäkuuta 2011

Kesäkurpitsasta keittoa

En ole ikänä ollut kovin kiinnostunut puutarhan hoidosta... Kaikki se kitkeminen ja  kyykkiminen ja multa kynsien alla :). Nyt minulla on ensimmäistä kertaa oma piha, ja ehkä minäkin vielä hurahdan oikein kunnolla tähän puutarhurointiin. Tällä hetkellä olen kyllä tällaisten aika helposti tuotettavien raaka-aineiden kuten kesäkurpitsan, yrttien ja raparperin ystävä. Tuskinpa harrastus tästä kauheasti laajentuu, mutta nyt on vaan niin mahtavaa, kun voi hakea raaka-aineita omasta pihasta.


Kesäkurpitsa vaikuttaa aika satoisalta, joten olen jo päässyt sitä käyttämään ruoanlaitossa. Ensimmäinen grillattiin, toisesta tehtiin keittoa, jonka resepti tulee tässä:

Kesäkurpitsakeitto
(noin neljälle)

2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
voita kuullottamiseen
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
450 g kesäkurpitsaa paloiteltuna
1 1/2 dl kermaa
1/2 dl valkoviiniä
2 rkl tuoretta tilliä tai 2 tl kuivattua tilliä
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
suolaa maun mukaan

Hienonna salottisipulit ja valkosipuli ja kuullota ne voissa kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki. Lisää vesi, kasvisliemikuuutio ja pilkottu kesäkurpitsa. Keitä kurpitsapalat pehmeiksi ja soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. (Mikäli haluat keitosta hieman sakeampaa, kaada tässä vaiheessa osa keitinliemestä erilliseen astiaan ja lisää sitä keittoon tarpeen mukaan.) Kaada mukaan kerma ja valkoviini ja sekoita vielä hetki sauvasekoittimisella, jotta keitosta tulee kuohkeaa. Anna keiton lämmetä vielä hellalla pari minuuttia. Lisää tuoretta tilliä, ripaus sokeria, mustapippuria sekä suolaa maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...