sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Raparperit mehuksi


Raparperia puskee aina vaan. Luulin aikaisemmin, että raparperia voi käyttää vain alkukesän, mutta nyt luin, että satokausi voi kestää jopa elokuulle, jos raparperia käyttää koko ajan ja se tekee uusia varsia. Isoja puumaisia varsia ei tietenkään kannata käyttää, sillä ne eivät maistu hyviltä.

Nappasin siis tänään pihan raparperista nuorimmat ja ohuimmat varret mukaani ja päätin vihdoinkin kokeilla raparperimehun tekemistä. Heitin mehukattilaan myös rasian viime kesänä pakastettuja mansikoita.

Raparperi-mansikkamehu

n. 9 dl raparperia
n. 5 dl mansikoita
6 dl vettä
1 dl sokeria

Pilko raparperit kuorineen pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi, raparperit ja mansikat ja anna kiehua hiljalleen puoli tuntia. Siivilöi mehu ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja anna sen liueta. Valmista mehua voi laimentaa maun mukaan. Itse laimensin suunnilleen suhteessa 1 osa mehua, kaksi osaa vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...