perjantai 29. heinäkuuta 2011

Ravintolavinkki Lempäälästä


Olemme asuneet paikkakunnalla puolitoista vuotta, ja nyt pääsimme vihdoin tutustumaan omaan paikalliseemme eli Villa Hakkariin. Villa Hakkarin chef de cuisine on Arto Rastas, joka isännöi myös mainetta niittänyttä tamperelaista Hellaa ja huonetta. Sisälle asti emme Villa Hakkarissa vieläkään päässeet, kun terassi oli aurinkoisena lauantai-iltana paljon houkuttelevampi.

Valitsimme ruoat menun Pieneen nälkään -osiosta eli niin sanotulta terassilistalta. Terassille olisi ilmeisesti saanut kuitenkin tilata mitä tahansa listan annoksia. Söin mehevän Villa Hakkarin kanahampurilaisen, nam. Ruokakuvasta ei tullut kovin laadukasta, kun mukana oli vain kännykkä. Ihan jokaiselle terassireissulle edes minä en jaksa raahata järkkäriä. Olen siis saanut tänä kesänä jo muutaman kommentin siitä, että "pitääkö sun aina olla heilumassa tuon kameran kanssa" :).


Esimerkiksi Ideaparkiin suuntautuvalla shoppailureissulla kannattaa ehdottomasti ajella muutama kilometri Lempäälän keskustan suuntaan ruokailemaan Kuokkalankosken rannalle. (Tämä ei sitten ollut mikään maksettu mainos. Ideaparkin ravintolatarjonta vaan on mielestäni aika tylsä, joten ruokaelämyksiä kannattaa etsiä jostain muualta.) Aukioloajat kannattaa tarkistaa ravintolan sivuilta, ja talvisaikaan ravintola käsittääkseni palveleekin vain tilauksesta.

Villa Hakkarista pyöräilimme Kuokkalan museoraitin kautta kotiin. Olimme niin myöhään liikkeellä, että museot eivät olleet enää auki. Alue vaikutti kuitenkin tosi viehättävältä, ja sinne täytyy ehdottomasti joskus palata. Alueelta löytyy muun muassa kauppamuseo, suutarimuseo ja pajamuseo.

2 kommenttia:

  1. Muistan kun olin 5-vuotias ja kävimme päiväkodista Hakkarissa syömässä. Se oli kauhean juhlallista pienen tytön mielestä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska muisto. Eipä ole tuo miljöö välttämättä tässä ajassa hirveästi muuttunut :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...