sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Valkosuklainen kirsikkapaistos


Nyt olisi mielessä aika monta postausaihetta, ja piti oikein pysähtyä miettimään, mistä aloittaisin. Aloitetaan siis tästä päivästä, tai oikeastaan tämänpäiväisestä jälkkäristä eli valkosuklaisesta kirsikkapaistoksesta.

Puhun nyt taas sitkeästi kirsikkapaistoksesta, vaikka kai tätä jonkinlaiseksi cherry crumbleksikin voisi sanoa. Tähän voi käyttää vähän happamampiakin kirsikoita, mutta ihan hyvää tästä tuli, vaikka käytin jotain belgialaisia makeita jumbokirsikoita. Tietysti sokerin määrää voi sitten vähän vähentää, jos käyttää makeita kirsikoita, mutta ei halua lopputuloksesta hirvittävän makeaa.

Valkosuklainen kirsikkapaistos 

1 l kirsikoita
1 rkl vehnäjauhoja
margariinia vuoan voiteluun

Päällinen:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
50 g valkosuklaata

Poista kirsikoista kivet ja kannat. Laita kirsikat voidellut piirakkavuoan pohjalle ja sirottele niiden päälle ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Pehmitä voi mikrossa. Sekoita voin joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja rouhittu valkosuklaa. Murustele taikina kirsikoiden päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on saanut vähän väriä ja siitä on tullut rapea. Tarjoile hieman jäähtynyt paistos esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...