torstai 30. kesäkuuta 2011

Kaksi mansikkaista salaattia


Olen oikeastaan aina tiennyt, miten hyvin tuoreet mansikat sopivat salaattiin. Varsinkin jos salaatissa on jotain  voimakkaanmakuista juustoa, kuten halloumia tai fetaa. Jostain syystä en ole kuitenkaan moneen vuoteen tehnyt kertaakaan salaattia, jossa olisi mansikoita. Tänä kesänä vahinko on otettu takaisin.

Tässäpä siis kaksi mansikkaista salaattiohjetta. Perusidea molemmissa sama. Kastiketta ja juustoa vaihtamalla salaateista tulee kuitenkin aika eri makuisia.

Kuten ohjeista ehkä huomaa, pieni yrttitarhani alkaa vihdoin tuottaa satoa ja tuoreita yrttejä heitellään nyt ruokiin oikein urakalla. Olen kuitenkin tuota halloumisalaatin kastiketta tehnyt joskus myös kuivatusta rosmariinista, ja onnistuu se niinkin.

Järkeviä määriä on mielestäni kauhean vaikea salaattiohjeissa antaa. Itse laitoin aika reilulla kädellä mansikoita (ainakin suhteessa kurkkuun ja tomaattiin). Sipulia vain vähän, ettei se varasta koko showta.

Mansikka-fetasalaatti


Salaattia (esim. Lollo Rosso tai Tammenlehvä)
Tomaattia
Kurkkua
Sipulia
Mansikoita
Fetajuustoa
Tuoretta basilikaa

Kastike:
Oliiviöljyä
Balsamicoa
valkosipulin kynsi
Tuoretta timjamia
Suolaa

Pese salaatti ja revi se tarjoiluastian pohjalle. Paloittele tomaatit ja kurkku. Leikkaa sipuli renkaiksi. Perkaa mansikat ja puolita ne. Lisää paloitellut ainekset tarjoiluastiaan. Sekoita kastikkeen aineet esim. morttelissa. (Ystävät ovat lahjoneet minua joskus Jamie Oliverin Flavour Shakerilla, joka on kyllä tähän hommaan aika kätevä.) Valuta kastike salaatin päälle ja sekoita se huolellisesti salaatin joukkoon. Murenna fetajuusto salaatin päälle ja koristele basilikan lehdillä. 

Mansikka-halloumisalaatti

Salaattia (esim. Lollo Rosso tai Tammenlehvä)
Tomaattia
Kurkkua
Sipulia
Mansikoita
Halloumijuustoa

Kastike:
Oliiviöljyä
Balsamicoa
Sitruunamelissan lehtiä
Tuoretta rosmariinia
Suolaa

Pese salaatti ja revi se tarjoiluastian pohjalle. Paloittele tomaatit ja kurkku. Leikkaa sipuli renkaiksi. Perkaa mansikat ja puolita ne. Lisää paloitellut ainekset tarjoiluastiaan. Sekoita kastikkeen aineet esim. morttelissa. Valuta kastike salaatin päälle ja sekoita se huolellisesti salaatin joukkoon. Paista halloumijuuston viipaleita hetken aikaa pannulla tai grillissä ja asettele ne salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...