perjantai 22. heinäkuuta 2011

Mansikkapavlova


Pavlova on ehkäpä parasta, mitä mansikoista voi tehdä.

Tämän pavlovaohjeen olen bongannut alun perin muistaakseni Nigellalta. Nigellan ohjeessa taidettiin käyttää passionhedelmää, mutta itse olen tehnyt tätä useimmiten mansikoista. Jotta pavlovasta saa juuri oikeanlaisen, marenki vaatii melkoisen määrän vatkaamista ja tuon teelusikallisen valkoviinietikkaa. Itselläni ei ole yleiskonetta, joten teen tätä useimmiten vanhempieni luona, heillä kun tuo kyseinen laite on. Mutta onnistuu tämä myös sähkövatkaimella, jos vaan käsi ei väsy :).

Marenkipohja


4 valkuaista
250 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl maissijauhoa
1 tl valkoviinietikkaa

Päälle

3 dl kermaa
mansikoita

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Ala lisätä sokeria valkuaisvaahdon joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan ja jatka koko ajan vatkaamista. Vatkaa, kunnes koko sokerimäärä on lisätty ja seos tuntuu sormien välissä pehmeältä (ei siis yhtään rakeiselta). Tässä kohtaa viimeistään huomaa, miksi yleiskone on pavlovan teossa kätevä apuri. Nostele vaahdon joukkoon lopuksi vaniljasokeri, maissijauhot ja valkoviinietikka. Levitä marenki leivinpaperin päälle pyöreäksi levyksi, jonka halkaisija on noin 20 - 25 cm. Huomaa, että marenki paisuu hieman uunissa. Laita marenki uuniin ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista noin tunti. Tavoitteena rapea pinta ja hieman venyvä vaahtokarkkimainen sisus.

Kun marenki on paistettu ja jäähtynyt, vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se marenkipohjan päälle. Koristele haluamallasi määrällä mansikoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...