maanantai 1. elokuuta 2011

Una jarra de sangría

Ensimmäisen loman jälkeisen työpäivän iltana on mukava muistella vähän aurinkoista perjantaita. Tykkään tosi paljon sangriasta, mutta sen tekeminen on osoittautunut aika vaikeaksi. Tai siis helppoahan sitä on sekoittaa hedelmiä punaviiniin, mutta oikein koskaan lopputulos ei ole samanmakuinen kuin Espanjassa paahtavan kuumalla rantabulevardilla :). Täma kannullinen pääsi kuitenkin jo aika lähelle. Ehkä se on se kuumuus, mikä tästä tekee oikean makuista.

Sangria on tehty Välimäki-kirjasta napattua reseptiä mukaillen. En ole mikään viiniasiantuntija, mutta mielestäni joku kevyt ja marjainen punaviini sopii sangriaan parhaiten. Käytin espanjalaista El Copero Tintoa, joka ei ollut varsinainen rasite kukkarollekaan :). Alkuperäisessä ohjeessa oli tässä lueteltujen hedelmien lisäksi käytetty omenaa, päärynää ja rasia mansikoita. Heitä siis mukaan niitä hedelmiä, mitä mielesi tekee.

Sangria

0,5 dl sokeria
1 plo punaviiniä
1 persikka
1 appelsiini
1 sitruuna
5 dl persikkajääteetä
n. 5 dl kivennäisvettä (tai maun mukaan)

Pilko tai lohko hedelmät ja laita ne kannun pohjalle. Mittaa joukkoon sokeri, punaviini ja persikkajäätee. Sekoita ja anna maustua. Lisää kivennäisvettä ja jäitä ja sekoita uudelleen. Nauti auringossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...