lauantai 12. tammikuuta 2013

Superhelpot ranteenlämmittimet ja lauantaikuulumisia

Aloitetaan ranteenlämmittimistä. En ole koskaan tajunnut, mihin niitä tarvitaan, vaikka niitä on näkynyt kaupoissa ja blogeissa jo monta talvea. Kunnes.

Ratsastaessa ongelma on se, että kädet jäätyvät talvella helposti. Paksuilla toppakintailla tai hanskoilla taas on ainakin minusta ärsyttävä ratsastaa. Pari tyyppiä meidän tunnillamme keksi kiskoa ranteenlämmittimet ohuiden talvihanskojen päälle ja se toimi. Oli heti paljon lämpimämpi.


Tottakai minunkin piti saada omat. Henkkamaukalta olisi kuulemma saanut neljällä eurolla, mutta jos jotain voi tehdä itse... Olin laittanut talteen erään pesussa kutistuneen villapaidan. Hihat poikki, peukalolle reiät ja reunojen huolittelu. Valmista.


Olisihan näitä voinut jotenkin koristella, mutta kun ajattelin, että tulevat tallikäyttöön, niin ehkä nuo eivät nyt mitään paljetteja tai pitsejä kaipaa...


Eilen pääsin testaamaan ranteenlämmittimiä. Ne osoittautuivat käteviksi myös hevosta varustaessa. Ainakin tuollaisella pihattotallilla, jossa hepat laitetaan ratsastuskuntoon ulkona kesät talvet, tuppaa vähän kädet jäätymään, kun näprää varusteiden solkia kiinni. Ja itse asiassa ihan näppärät ne olivat myös valokuvaushommissa äsken ulkona. Pitäisiköhän siis tehdä toisetkin :).

Sitten lauantaikuulumisiin. Sain tänään vihdosta viimein hiottua ja öljyttyä keittiön karmean näköiseksi menneen puisen leikkuulaudan. Mies etsi minulle sopivat hiekkapaperit, eikä itse työhön mennyt varmaan varttiakaan. Ja miten paljon paremman näköinen siitä tuli. Miksi kaikkien tämmöisten hommien pitää roikkua ensin vuosi, ennen kuin niihin saa tartuttua?


Lisäksi meillä on siivottu. Se käykin nykyään aika näppärästi, koska meille muutti joulunaikaan tämmöinen söpöliini:


Suurimmat pölyt pois tasoilta, keittiö ja vessa siisteiksi ja robotti-imuri hurisemaan. Sen touhuja on kyllä uskomattoman hauskaa seurata. Melkein kuin olisi lemmikki.

Minä ajattelin keittää nyt vielä yhden kupin teetä ja tarttua postilaatikkoon kolahtaneeseen Glorian Ruokaan ja viiniin. Illalla luvassa vielä miehen ja hänen siskonsa huomisten synttäreiden juhlintaa. Kivaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Minä tein vuosia sitten säärystimet, joista tuli liian tiukat ja jotka jäivät sitten kaappiin pyörimään. Huomasin sitten kerran, että jatkan niitä sen verran, että saan tehtyä peukalon aukot ja avot, ranteen(ja käsivarren lähes kyynärpäähän asti)lämmittimet olivat valmiit! Kiva talvella esim. jos on 3/4 hihainen pusero ja vetää nuo käsiin niin ei palele tällainen vilukissakaan :)

    Kiinnostaisi tietää miten robotti-imuri toimii tuollaisella paksummalla matolla, nouseeko maton päälle ja onko tehokas? Nimim. olisihan sellainen aika kiva ;)

    VastaaPoista
  2. Multa taitaa myös löytyä yhdet säärystimet, jotka on säärystinkäyttöön vähän liian tiukat! Ne täytyy kaivaa siis seuraavaksi esiin.

    Robotti-imuri nousee ainakin meidän karvamatoille oikein hienosti. Ja kyllä se joka imuroinnilla hirveän kasan roskaa ja pölyä säiliöönsä kerää. Välillä se aina vähän sekoilee, mutta loppujen lopuksi saa kyllä kaiken imuroitua. Toki varmasti välillä joutuu jatkossakin imuroimaan myös oikealla imurilla, kun eihän tuo joka kulmaan ja nurkkaan pääse. Mutta sellaiseen ylläpitosiivoukseen oikein mainio... Varsinkin kun imurointi on meidän kummankin inhokkipuuha numero yksi :).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...