maanantai 7. tammikuuta 2013
Porkkana-sinihomejuustoletut
Eilen oli kiva päivä: ensin tallilla esteratsastuskisakatsomossa jännäämistä ja sitten kotona kokkailua ystävän kanssa. Maneesin katsomossa tuli vähän kylmä, joten lämmin ruoka maistuikin kotiin päästyä aika hyvältä.
Ohukainen & paksukainen -kirjasta napattu punajuuri-sinihomejuustolettujen ohje muokkautui porkkana-sinihomejuustoletuiksi. Taikina vaikutti aika lirulta, mutta hyvin se kuitenkin pysyi koossa ja paistui. Valmiissa lätyissä maistuivat mukavasti kaikki pääainekset: porkkana, sipuli ja sinihomejuusto.
Porkkana-sinihomejuustoletut
150 g porkkanaa
1 pieni sipuli
2 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
75 sinihomejuustoa
1 rkl öljyä tai juoksevaa margariinia
Kuori sipuli ja porkkanat. Raasta molemmat hienoksi. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää joukkoon maito, vehnäjauhot ja kasvisraasteet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää taikinaan lopuksi rasva ja murusteltu sinihomejuusto.
Kuumenna lettupannu. Laita pannulle rasvaa, anna sen sulaa ja kaada syvennyksiin taikinaa. Paista letuista keskilämmöllä kullanruskeita, käännä ja paista toinen puoli. Tarjoile vaikkapa ranskankerman kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!