torstai 31. tammikuuta 2013

Pipo on pääasia


Pääsin joululomalla selailemaan Pipo on pääasia -kirjaa, ja totta kai sieltä piti heti jotain mallia päästä kokeilemaan. Kirjan kannessakin komeili tämä Kajen-malli, joka näytti minusta hauskan erilaiselta tavalta tehdä pipo. Äitin lankavarastosta löytyi vielä lankaa, joka tiheytensä ja puikkokokonsa puolesta suurin piirtein kävi ohjeeseen. Ideana oli siis se, että saisi neuloa suoraan ohjeen mukaan, eikä tarvitsisi alkaa säätämään silmukkamääriä ohuemmalle tai paksummalle langalle... Jep.

Hyvästä ennakoinnista huolimatta jouduin neulomaan tuon ainaoikein-reunuksen varmaan kolme kertaa, ennen kuin piposta tuli sellainen, että se pysyi päässä. Onneksi se oli nopeasti tehty. Ja purettu.

Alkuperäisessä ohjeessa tehtiin lisäyksiä koko matka (reunus neulottiin siis ylhäältä alaspäin), ja piposta oli ilmeisesti tarkoituskin tulla aika löysä, tai ainakin se näytti kuvassa sellaiselta. Minun päässäni ensimmäinen versio kuitenkin oli niin pieni ja löysä, että se olisi varmaan lähtenyt lentoon tuulen mukana. Niinpä tein lisäyksiä vain ensimmäisillä kierroksilla ja jatkoin reunusta reilusti pidemmäksi kuin ohjeessa käskettiin.

Novita Luxus Cloud oli ehkä vähän liian lötkö lanka tähän malliin... Enkä ole kyllä ihan varma tuon värinkään sopivuudesta minulle. (Onpa kivaa, että vaivaudun tänne blogiin asti esittelemään käsityötä, johon en edes ole kovin tyytyväinen. Mutta Pipo on pääasia -kirja vaikutti kivalta, olisin voinut sieltä useammankin mallin toteuttaa. Selatkaa ihmeessä jos saatte käsiinne.)


Kajen-pipo

Lanka: Novita Luxus Cloud, metsänvihreä
Puikot: sukkapuikos 4 mm ja 3,5 mm
Menekki: n. 60 g
Malli: Pipo on pääasia -kirjasta, ainaoikein-reunukseen tein hieman muutoksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...