keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Sinisessä laguunissa


Kaikille kyselijöille tiedoksi: tämän lähemmäksi kuumia lähteitä emme Islannissa päässeet. Blue Lagoon, tuo laavapellon päälle rakennettu spa-hoitola, ei siis varsinaisesti ole kuuma lähde. Tosiasiassa sinisen laguunin ihana lämmin vaaleansininen vesi on viereisen geotermistä energiaa tuottavan voimalan ylijäämävettä :).

Vedessä on muun muassa piioksidia, mineraaleja ja leväuutetta, ja sillä onkin todettu olevan positiivisia vaikutuksia ihoon. Kylpylän vieressä on myös Blue Lagoon -klinikka, jossa hoidetaan esimerkiksi psoriasista. Ilmeisesti juuri piioksidi tai joku muu veden ainesosa aiheutti sen, että musta laava on ajan myötä peittynyt tuollaisella valkoisella kovalla kerroksella, vähän niin kuin kipsillä. Tämä näkyy hyvin ylimmässä kuvassa.

Ilmeisesti veden koostumuksesta johtuen kylpylän altaissa oli vaikea uida! Ei sillä, että kylpylä olisi mitenkään uimatarkoitukseen tehtykään... Mutta tuntui siltä, kuin vesi ei olisi tarjonnut yhtään vastusta, eli uintiliikkeet eivät oikein kuljettaneet eteenpäin.


Oli todella aurinkoinen päivä, joten veden kimallus ja lämpimästä vedestä kylmään ilmaan noussut höyry tekivät tunnelmasta aika oudon. Kaunista tuolla joka tapauksessa oli.

Blue Lagooniin pääsee helpoiten joko omalla autolla tai osallistumalla jonkun bussifirman järjestämälle retkelle. Bussit noutavat omalta hotellilta ja palauttavat sinne myös. Varatessa kannattaa vähän tutkailla hintoja. Osaan retkistä kuuluu myös sisäänpääsy Blue Lagooniin, osaan vain matka.


Blue Lagoon oli ainakin kyseisenä sunnuntaina aivan täynnä turisteja. Valitse siis käyntiajankohdaksi mieluiten arkipäivä. Ainakin luulisin, että silloin olisi hiljaisempaa. Meillä oli omat pyyhkeet, vaikka paikanpäältä niitä saa myös vuokrata. Jotkut rantaläpsyt tai vastaavat ovat myös kätevät, mutta niitäkin saa tarvittaessa vuokrata.


Kaikissa matkaoppaissa sanotaan, että Blue Lagoon kannattaa kokea ainakin kerran elämässä. Itse en ole mikään kylpyläihminen (mun mielestä niissä on aina ihan tolkuttoman tylsää), joten kerta elämässä riitti kyllä ainakin minulle aivan hyvin. Sinisen laguunin reissu ei ole ihan halvimmasta päästä, joten olen vähän siinä ja siinä, että suosittelisinko tätä käyntikohteeksi vai en. Toisaalta vastaavaa paikkaa saa kyllä hakea, mutta toisaalta hinta ja se ihmisten määrä... Jos menet, ota mukaan hoitavinta hoitoainetta mitä sinulla on. Minä käytin kylpylän tarjoamaa mineraalihoitoainetta, ja sillä tukka jäi aika, miten sen nyt sanoisi, tahmeaksi.


Nämä kuvat on otettu kylpylän ulkopuolella. Täällä sama vesi on ilmeisesti jo sen verran jäähtynyt, että se ei enää höyryä, joten väri pääsee paremmin oikeuksiinsa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...