sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Mansikkatäytteinen synttärikakku

Tänään meillä on juhlittu miehen synttäreitä. Tai juhliminen on ehkä vähän liikaa sanottu siitä, että kävimme ulkona syömässä (eikä edes missään hienosti syömässä vaan burgerilla) ja tein hänelle täytekakun. Eilen olimme miehen kaksoissiskon luona saunomassa ja paljuilemassa synttäreiden kunniaksi. Ensimmäinen kerta, kun olin paljussa talvipakkasella. Oli kyllä aika ihanaa, vaikka kerran onnistuinkin jäätymään hiuksistani kiinni paljun reunaan :).


Kakun ulkonäkö ei ole se syy, miksi siitä tänne postaan, vaan sisus. Mies toivoi mansikkakakkua, niin kuin joka vuosi. Ja kuten joka vuonna aikaisemminkin, tammikuu ei ole varsinaisesti mansikoiden parasta sesonkia. Nyt löysin kakkukuningattaren eli Kinuskikissan blogista kivan mansikkatäytteen, joka sai pakastemansikat maistumaan todella hyvältä.


Kakkupohjaksi tein perinteisen sokerikakkupohjan (ohje kuvien kera löytyy myös Kinuskikissalta). Käytin pohjaan kolme kananmunaa, ja siitä tuli juuri sopiva tuollaiseen pieneen, halkaisijaltaan alle 20-senttiseen kakkuvuokaan. Leikkasin pohjan kolmeen osaan ja täytettä riitti runsaasti molempiin väleihin.

Kostutin kakkua vähäsen maidolla, mutta sitä ei ehkä välttämättä olisi tarvinnut tehdä. Ilmeisesti täytteestä kuitenkin imeytyi pohjaan jonkin verran nestettä, joten minun kakustani tuli ehkä vähän liiankin kostea.


Mansikkatäyte

250 g mansikoita
2 ½ dl mansikkakermaa (Valio)
½ prk rahkaa tai appelsiinituorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta
(2 rkl sokeria)

lemon curd -tahnaa

Soseuta mansikat. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Lisää sokeria tarpeen mukaan. Sivele pohjan päälle ohut kerros lemon curd -tahnaa. Levitä täyte päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...