Valkosuklaa-karpalosemifreddo
(12 annosta)
1 vaniljatanko (laiskuuksissani käytin vaniljasokeria)
3 dl sokeria
4 isoa kananmunaa (laitoin 5 pientä)
5 dl kuohukermaa
suolaa
karpaloita
valkosuklaata
tarjoiluun kinuskikastiketta
Vatkaa vaniljatangon siemenet tai vaniljasokeri, sokeri ja munankeltuaiset vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi suolahippusen kanssa. Sekoita keltuaisvaahtoon haluamasi makuaineet eli tässä tapauksessa karpalot ja paloiteltu valkosuklaa. Mielestäni tässä voisi käyttää pakastekarpaloitakin, mutta minä keitin tätä varten karpaloita vähän aikaa hillosokerin kanssa, jotta ne eivät olisi ihan niin kirpsakoita. Ei kuitenkaan kannata kokonaan peittää kirpeyttä sokerilla. Yhdistä vaahdot varovasti ja kumoa tarjoilukulhoon tai esim. irtopohjavuokaan. Peitä kannella tai kelmulla ja pakasta ainakin muutama tunti. Tarjoile kinuskikastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!