sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Laskiaispullia ja viikonloppukuulumisia


Vaikka en hirveästi tykkää hernekeitosta, laskiaistiistaina yliopiston ruokalassa oli aina pakko ottaa hernekeittoa, kun sen kanssa sai laskiaispullan. Nam.

En muista, koska olisin edellisen kerran leiponut pullaa. Laskiaissunnuntain kunniaksi annoin kuitenkin Kentsun veivata meille pullataikinan ja patistin miehen kauppaan ostamaan kermaa ja vadelmahilloa. (Ai miten niin olen kova delegoimaan?)

Tein pullista vähän normaalia pienempiä Lunni leipoo -blogin minilaskiaispullien innoittamana. Tosin pullia oli sitten tietenkin pakko syödä kaksi, joten en tiedä, mitä itsensä huijaamista tämä minipullien leipominen oli. Hirveän sööttejä niistä kyllä tuli.


Eilen pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilemaan pulkkaratsastusta. Minisuksetkin olisi ollut tarjolla, mutta pulkka oli ehkä se vähän helpompi valinta. Päästeltiin edes takaisin metsätietä. Yllättävän hyvin pysyin kyydissä, vaikka käsissä kyllä tuntuu vieläkin. Kun mun käsivoimat loppu, vaihdettiin ratsastajan kanssa paikkoja. Hauskaa oli, vaikka tietysti nuo vetohommat vaativat vähän osaamista ratsastajaltakin. Varsinkin kun Karina-heppa ei olisi millään viitsinyt odotella pulkasta pudonneen kömpimistä takaisin, vaan eteenpäin olisi pitänyt päästä koko ajan.

Illalla juhlistimme ystävän synttäreitä Tampereella Hellassa ja huoneessa. Nautiskelimme Food is art -kulinaariviikkojen kunniaksi kootun, taiteilija Giuseppe Arcimboldon inspiroiman kolmen ruokalajin menun viineineen. Lautasilla eteemme kannettiin muun muassa riimihärkää ja possunkylkeä. Kaikki oli hyvää. Hellasta ja huoneesta siirryimme vielä läheiseen Prahaan, jossa tarjoiltiin sampanjaa pikkolopulloissa. Tykkäsin myös tästä :). Food is art -kulinaariviikot jatkuvat Tampereella muuten vielä helmikuun 28. päivään asti. 

Nyt voisi alkaa valmistautua uuteen viikkoon. Työviikkoni on vain kolmen päivän mittainen, sillä torstaina suuntaamme muihin maisemiin. (Ellu, opaskirja ostettu, kohta nähdään!)


Lokoisaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...