sunnuntai 26. helmikuuta 2012

I love Berlin


Berliinistä kotiuduttu. Ei ollut lakkoja eikä muutakaan harmia. Paluumatkalla meinasivat hukata meidän ja muutamien muiden matkalaukut, mutta nekin saatiin noin tunnin odottelun jälkeen ja päästiin lähtemään kentältä kohti kotia.

Tykkäsin Berliinistä tosi paljon ja koko loma oli aivan huippu. Ehdittiin nähdä tosi paljon, istuskella erinäisissä kapakoissa ja ravintoloissa, ajella metrolla, ratikalla, bussilla ja paikallisjunalla, syödä ja juoda hyvin, kierrellä itää ja länttä ja vähän shoppaillakin. Sää ei meitä suosinut, mutta ei annettu sen häiritä. Pakko päästä uudestaan.

Se yllätti, että kaupungissa aika harva puhui kunnolla englantia. Onneksi meillä oli saksantaitaja eli Berliinissä jo kuukauden viettänyt ystäväni seurana. Ja yllättävän hyvin saksaa pystyi kaikkien muiden kielien perusteellä ymmärtämään. Puhuminen olikin sitten eri juttu :).


Alennusmyyntien rääppiäisiinkin siis ehdittiin. Tavoilleni uskollisena ostin... Tadaa, kengät.


Nyt täytyy varmaan alkaa henkisesti valmistautua loman loppumiseen. Palaan ensi viikolla tarkempien Berliini-juttujen kera.

2 kommenttia:

  1. Oi mitkä kengät! Ja kiva että reissu oli onnistunut!

    Saksa oli aikoinaan yksi reilauskohteemme ja saman kieliasian mekin huomasimme; englanninkieli ei ollut siellä monellakaan hallussa ja eräs herra jopa suuttui kun kysyimme puhuuko hän englantia... (Ihmekö tuo ettei kieltä osattu kun tv-ohjelmatkin oli dubattu saksaksi.)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kengät ovat osoittautuneet myös hyviksi jaloissa :).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...