sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Tee-se-itse kermalikööri

Minä en tiennyt, että kermalikööriä voi tehdä itse. Eilen surffailin glögiohjeiden perässä ympäri nettiä ja törmäsin kermaisen viskiliköörin ohjeeseen Dansukkerin sivuilla. Baileys ja muut kermaliköörit ovat suuri paheeni, joten tätä oli ilman muuta testattava.


Helppoahan se oli. Koostumus oli ihanan kermainen ja makukin aika lailla kohdillaan. Ohjeesta poiketen laitoin viskiä vain 25 cl. Kannattaa vähän maistella ja laittaa sen mukaan, mikä vaikuttaa itsestä parhaalta. Meidän kaapista tähän hätään löytynyt viski oli jotain Alkon halvinta mallia, ja uskonkin, että viskimerkkiä vaihtamalla tästä voisi saada vielä parempaa. En siis oikeasti tiedä viskeistä mitään, mutta eiköhän niissäkin jotain makueroja ole :).

Kermainen viskilikööri

3 dl kuohukermaa
2 tl pikakahvijauhetta
3 rkl kaakaotomusokeria
1 tl vaniljasokeria
400 g makeutettua kondensoitua maitoa (eli yksi purkki)
35 cl viskiä (laitoin vain 25 cl)

Sekoita ainekset maitoa ja viskiä lukuun ottamatta kattilassa. Kiehauta. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon maito ja viski. Sekoita. Kaada juoma kauniiseen, puhtaaseen pulloon. Sulje ja säilytä jääkaapissa. Viskilikööri on tuoretuote eli se kannattaa käyttää viikon kuluessa valmistuksesta.

4 kommenttia:

  1. Tämä näyttää niin makealta, että pitääpä kokeilla jossain välissä, Baileys kun kelpais mullekin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tätä meillä jouluna juotiin ja kukaan ei kehdannut ainakaan mun läsnäollessa irvistää :).

      Poista
  2. Oho, tästä pitäisi vain saada laktoositon versio ;)

    VastaaPoista
  3. Kermanhan voi helposti vaihtaa laktoosittomaan, mutta sitä en osaa sanoa, saako tuota kondensoitua maitoa mistään laktoosittomana...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...