Jotkut sanovat sanovat tätä raparperihyveeksi, mutta meillä on aina puhuttu paistoksesta. Yleensä olen tottunut päällystämään raparperit kaurahiutaleista, sokerista ja voista sekoitetulla kuorrutteella, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla valmistaa äidin sunnuntaina mukaan pakkaamat raparperit vähän eri tavalla.
En muista, mistä olen tämän ohjeen alun perin bongannut, mutta jokin aikaa sitten Kalastajan vaimo teki tällaista ja minulle muistui mieleen, että hyvin samankaltaisen ohjeen olen joskus kirjannut ylös.
Pähkinäinen raparperipaistos
raparperia (noin 6 - 8 vartta)
0,5 dl sokeria
2 tl vehnäjauhoja
Murotaikina:
2 dl jauhoja
1 dl sokeria
1 tl kanelia
125 g voita
1 dl murskattuja saksanpähkinöitä
Paloittele raparperit. Levitä ne voidellun piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeri ja vehnäjauhot. (Tällä sokerimäärällä raparperit jäivät mukavan kirpsakoiksi, joten jos pidät makeammasta, lisää kaikin mokomin sokerin määrää.)
Pehmitä voita hieman mikrossa. Lisää voin joukkoon kuivat aineet ja sekoita murumaiseksi taikinaksi. Murustele taikina raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on rapea.
Sateinen tiistai alkoi näyttää kummasti paremmalta :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!