tiistai 17. toukokuuta 2011

Appelsiinilla maustettu suklaakakku


Minulla oli jo täydellisen suklaakakun resepti. Nyt minulla on kaksi. Törmäsin ranskalaiseen suklaakakkuun netissä haahuillessani, kun osuin Nooras söta o saltiga -blogiin. Mieleeni muistui suklaakakku, jota kaverini ranskalainen kämppis leipoi joskus Espanjassa. Kakku oli muistaakseni maustettu appelsiinilla. Reseptiä en silloin saanut, sillä se oli kuulemma sukusalaisuus.

Tästä hatarasta muistikuvasta lähti siis idea jalostaa suklaakakun reseptiä. Kaksi arvovaltaista raatia (euroviisukatsomo ja työkaverit) on nyt lopputuloksen testannut, ja kakku sai hyväksyvän arvion. Itsekin olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen, joten tässä teille kokeiltavaksi:

Appelsiinilla maustettu suklaakakku

200 g voita
200 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
4 munaa
1 rs sokeroituja appelsiininkuoripaloja
yhden appelsiinin raastettu kuori
3½ dl vehnäjauhoja

Paistaminen: 225 °C, 10–15 minuuttia

Sulata voi ja suklaa mikrossa. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon. Lisää appelsiininkuoripalat ja appelsiinin raastettu kuori. Lisää vehnäjauhot kääntelemällä, älä vatkaa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään irtopohjavuokaan. Paista kakkua 10–15 minuuttia 225-asteisessa uunissa. Kakun kuuluu jäädä keskeltä valuvan raa'aksi, joten ota kakku pois heti, kun sen pinta on kypsynyt, mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Tarjoile kakku esimerkiksi kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...