torstai 5. toukokuuta 2011

Sitruunaa sitruunaa


Sitruuna on viime aikoina kuulunut hedelmäkulhomme vakioasukkaisiin, sillä tuntuu, että sitä voisi laittaa kaikkiin ruokiin ja leivonnaisiin. Vappuviikonloppuna leivoin sitruuna-jugurttikakkua. Ihanan helppo ohje, aineet vain sekaisin ja taikina kakkuvuokaan. Kuorrutteen ansiosta kakusta tulee tavallista kuivakakkua mehukkaampi. Tämä kakku kuuluu myös niihin leivonnaisiin, mitä teen silloin, kun mikään muu ei innosta tai on kiire ja jotain tarjottavaa pitäisi keksiä. Luottokamaa siis.

Sitruuna-jugurttikakku

1 dl maustamatonta jugurttia (suosittelen kreikkalaista, saat täyteläisemmän maun)
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
1 dl rypsiöljyä

kuorrute:
2 sitruunan mehu
1/2 dl tomusokeria

Sekoita huolellisesti keskenään jugurtti, sokeri ja munat. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja raastettu sitruunankuori ja lisää jugurtti-munaseokseen. Lisää öljy nauhana valuttaen ja sekoita kunnes taikina on tasaista ja pehmeää.

Voitele kakkuvuoka (jos käytät irtopohjavuokaa, kannattaa vuorata pohja leivinpaperilla). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia. Tämän kakun kohdalla on erityisen tärkeää, ettet paista sitä liian kuivaksi. Tee siis tasaisin väliajoin testi hammastikulla – heti kun kakun keskelle pistetty hammastikku tulee puhtaana ulos, ota kakku pois uunista.

Anna kakun jäähtyä. Sekoita puristettu sitruunamehu ja tomusokeri ja kaada kakun päälle. Kannattaa ensin kaataa osa kuorrutteesta kakun päälle ja antaa sen imeytyä kunnolla, sen jälkeen kaataa loput. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

(Ohje jälleen kerran täältä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...