tiistai 20. joulukuuta 2011
Poroa pöytään
Inspiraation kylmäsavuporolla täytettyihin cocktail-piirakoihin tarjoili viime viikolla ehkä hieman yllättäen työpaikkaruokalamme Amica. Inspiraation vallassa tein pikaisen surffauskierroksen. Netistä löytyi muutamiakin hyvältä kuulostavia reseptejä, mutta valitsemassani viehätti erityisesti tuo piparjuurituorejuusto, joka passasikin mahtavasti yhteen poron kanssa.
Kylmäsavuporotäyte
100 g kylmäsavuporoa (esim. Pirkka poron kylmäsavupaistia)
1/2 punasipuli
1 dl persiljaa
125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
1 prk (150 g) ranskankermaa
Silppua persilja ja punasipuli. Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset.
Tarjoile esimerkiksi cocktail-piirakoiden kanssa. Täyte riittää levitettynä noin kolmeenkymmeneen cocktail-piirakkaan. Jos pursotat täytteen, sitä kuluu ehkä vähän enemmän. Koristele piirakat persiljalla. Hyvältä täyte maistui muuten myös saaristolaisleivän kanssa.
Resepti hieman muokaten poimittu Kinuskikissalta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaa hyvältä! Varmasti mukavaa vaihtelua sille perinteiselle munavoi-täytteelle -munavoita kuitenkaan yhtään väheksymättä, varsinkaan jos siihen lisää valkosipulisuolaa. Nam!
VastaaPoistaMunavoi on kyllä myös hyvää, mutta näistä tuli jotenkin niin jouluisia. Paitsi nyt kun alan miettimään, niin miksi mulle tulee joulupukin apulaisen syömisestä jouluinen olo. Kauhea minä :).
VastaaPoistaKiitos ohjeesta, hyvin maistuivat! :)
VastaaPoistaKiva kuulla!
Poista