perjantai 23. joulukuuta 2011

Glögimausteilla kuorrutetut mantelit

Vapaapäivä. Joululahjat ostettu ja paketoitu. Onneksi tällekin asialle oli deadline, niin sain homman hoidettua. Päivällä ehdin myös rentoon joulumaastoon ihanaisella Lorulla.

Ilta ei sitten mennytkään ihan suunnitelmian mukaan. Meinasin tehdä paketteihin kivat pakettikoristeet ja käydä viemässä joululahjan ystävälleni. Sitten pikaliimatuubi räjähti käsissäni (no kun se ei auennut ja sitten vain väänsin ja väänsin kunnes koko tuubi repesi) ja vietinkin illan raaputtaen sen sisältöä irti ruokapöydän pinnasta. Sormissakin on nyt kiva pikaliimakerros, eli sormenpäillä on turha yrittää tunnustella mitään.

Onneksi pikaliimasormillakin sai työnnettyä uuniin pellillisen glögimausteilla kuorrutettuja manteleita. Alkuperäinen ohje on jostain netin syövereistä joskus bongattu, valitettavasti en enää muista mistä.


Glögimausteilla kuorrutetut mantelit

n. 4 dl kuorittuja manteleita
1 munanvalkuainen
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl jauhettua kardemummaa
3 rkl ruokosokeria

Vatkaa munanvalkuainen kevyesti vaikkapa käsin vispilällä. Lisää joukkoon mausteet ja sokeri sekä mantelit. Sekoita niin että valkuainen ja mausteet tarttuvat tasaisesti kaikkiin manteleihin. Levitä mantelin leivinpaperin päälle uunipellille.

Paahda 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Sekoita ja anna jäähtyä.

1 kommentti:

  1. Hei tää pikaliimatuubin räjähdys ois kuulunut ennemmin meidän blogin puolelle :) Mukavaa joulua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...