torstai 15. joulukuuta 2011

Banana bread

 
Ihan periaatteesta en haluaisi käyttää englanninkielisiä leivonnaisten nimiä. Mutta ota nyt sitten selvää, mitä tämäkin banana bread olisi suomeksi. Jonkinlainen kuivakakun ja leivän välimuoto. Ei niin leipämäinen, että laittaisin päälle juustoa ja kinkkua, mutta ei tämä ihan perinteiseltä makealta banaanimaustekakultakaan maistunut.

Olkoon suomeksi mitä on, banana bread sopi hyvin juustotarjottimen vierelle. Erityisesti sinihomejuustolevite viihtyi sen seurassa. Esimerkiksi illanistujaisia varten siis vähän erilaista ja kuitenkin aika helppotekoista tarjottavaa.

Rommilla maustettu banana bread

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 dl hienonnettuja pähkinöitä (esim. pekaanipähkinöitä)
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
1 dl oliiviöljyä
3 banaania
2 rkl rommia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita niiden joukkoon rommi. Lisää banaanisose ja kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Voitele 1,5 litran vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin vetää veitsellä taikinan keskelle pituussuunnassa noin puolen sentin syvyinen viilto, jotta taikina nousee tasaisesti. Itselläni taikina oli kuitenkin niin löysää, että veitsellä viiltelyllä ollut mitään vaikutusta.

Kypsennä kakku 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa. Viipaloi ja tarjoa esimerkiksi sinihomejuuston tai sinihomejuustolevitteen kanssa.

Alkuperäinen resepti Olivian mukana tulleesta Juhlat 2011 -lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...