tiistai 16. elokuuta 2011

Versio pesto rossosta


Italiasta raahatut aurinkokuivatut tomaatit kummittelivat mielessäni, kun törmäsin Aamulehdessä pesto rosson ohjeeseen. Lehti ehdittiin heittää pois, ennen kuin muistin ottaa ohjeen talteen, eikä Aamulehti näköjään julkaise reseptejä verkkosivuillaan. Selailin vähän netin loputtumia reseptivarantoja, mutta loppujen lopuksi en jaksanut noudattaa yhtäkään reseptiä kunnolla.

Määrät eivät ole sitten mitään hirmu tarkkoja, mutta en usko, että tämä menee pieleen, vaikka ohjetta ei pilkun tarkasti noudattaisikaan. Joissain versioissa tähän lisätään myös oliiveja tai pinjansiemenet korvataan manteleilla.

Eräänlainen pesto rosso


noin 20 aurinkokuivattua tomaattia (ovatkos ne aurinkokuivatut tomaatinpalat kokonaisia tomaatteja vai tomaatin puolikkaita? Niitä paloja kuitenkin noin 20.)
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl pinjansiemeniä
30 g parmesaania
n. 1/2 tl rosmariinia
ripaus suolaa
ripaus chiliä
noin 0,5 dl oliiviöljyä

Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Siemeniä kannattaa pitää liikkeessä, sillä ne palavat todella helposti. Jos aurinkokuivatut tomaatit on säilötty öljyyn, valuta ne mahdollisimman kuiviksi. Kuivina säilötyt tomaatit voit käyttää sellaisenaan.

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai blenderillä tai vaikka sauvasekoittimella. Oliiviöljyä kannattaa lisätä ensin vaikka puolet tuosta määrästä ja tarpeen vaatiessa lisää (siis sen mukaan, kuinka notkeaa pestostasi haluat). Varo sekoittamasta liikaa, sillä pestoon saa kuitenkin jäädä rakennetta eikä sen ole tarkoitus olla sileää tahnaa.

Pestoa voi syödä sellaisenaan vaikkapa paahdetun leivän päällä tai käyttää esimerkiksi pastakastikkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...