tiistai 9. elokuuta 2011

Kesäkurpitsa päivässä...


Mikäli kesäkurpitsa päivässä pitäisi lääkärin loitolla, täällä ei tarvittaisi lääkäriä ainakaan koko loppuvuonna. Eihän niitä ehdi millään syödä samaa tahtia, mitä ne kasvavat... Kaikki mahdolliset tavat käyttää kesäkurpitsaa saa jakaa minulle kommenttiboksissa. Nyt. Ennen kuin ne valtaavat koko talon. Anelen. Keksikää jotain.

Minä jaan teille nyt yhden vähän makeamman kesäkurpitsareseptin, olkaa hyvät.

Suklainen kesäkurpitsakakku

n. 250 g kuorittua kesäkurpitsaa raastettuna (yksi pieni melkein kokonaan)
100 g tummaa suklaata sulatettuna
noin 1/2 pss rouhittuja manteleita (korvasin mantelilastuilla)
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä
noin 1 dl omenahilloa (korvasin omenasoseella)

Kuorrutus

25 g voita/margariinia
50 g tavallista maustamatonta sulatejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Lisää sitten kesäkurpitsaraaste, sulatettu suklaa, öljy, mantelirouhe ja omenahillo ja sekoita varovasti taikinaksi. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. (Minulla kakku jäi tuolla paistoajalla vähän raa'aksi, mikä saattoi johtua siitä, että laitoin kesäkurpitsaa aika reilusti, jolloin siitä irtosi taikinaan enemmän nestettä, tai siitä, että laittamani omenasose oli hieman nestemäisempää kuin ohjeessa ollut hillo... Ensi kerralla paistan tätä siis ehkä noin kymmenen minuuttia kauemmin tai ainakin kokeilen tikulla kypsyyden, ennen kuin otan uunista.)

Pehmitä kuorrutusta varten voita huoneenlämmössä tai varovasti mikrossa (voi ei saa sulaa). Sekoita kuorrutuksen aineet esim. sähkövatkaimella, mutta älä vatkaa liikaa, sillä seoksesta tulee sitä juoksevampaa, mitä enemmän vatkaat. Kuorruta jäähtynyt kakku ja koristele halutessasi esim. suklaalastuilla.


Ohje Lettupannusta.

2 kommenttia:

  1. Olen aina silloin tällöin käynyt ihastelemassa blogiasi, nyt päätin liittyä lukijaksi. Eipähän jää herkulliset ruokaohjeet, hyvät kirjavinkit ja ihanat kuvat näkemättä "tuoreeltaan".

    VastaaPoista
  2. Kiitosta vain ja tervetuloa! Tein jo vastavierailun ja bongasin heti pari kirjaa, jotka on pakko saada lukea :).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...