lauantai 30. kesäkuuta 2012

2 x museo Tallinnassa

Tallinnassa tutustuin kahteen minulle uuteen museoon ja ajattelin vinkata niistä teillekin, jos sielläpäin liikutte.

 "Täällä ei ole mitään" luki KGB:n radiohuoneen ovessa neuvostoaikana.

Majoituimme hotelli Virussa ja viimeisenä päivänä päätimme osallistua aamupalan jälkeen kierrokselle, joka järjestettiin ylimmässä kerroksessa sijaitsevaan KGB-museoon. Virussahan pääsee hissillä vain toiseksi ylimpään kerrokseen, sillä neuvostoaikana ylimmässä kerroksessa eli 23. kerroksessa sijaitsi "hotellin johtajan huone" eli KGB:n tiloja. Turistit toivat rahaa, mutta olivat myös niin vaarallisia.

Parvekkeelle oli pääsy kielletty, sieltähän olisi voinut nähdä kaikkea salaista.

Opastettu kierros oli hauska ja sopivan kevyt. Opas sanoikin, että Virun KGB-museossa halutaan tuoda esille nimenomaan neuvostoajan järjettömyyttä. Ja aika uskomattomalta hotellin meno kyllä kuulostikin: mikrofoneja huoneissa ja jopa ravintolan lautasissa, kerrosvalvojat, jotka kirjasivat kaikkien vierailijoiden liikkeet ylös, salakuunteluhuone ylimmässä kerroksessa... Mitään valtavan syvällistä neuvostoaikaan pureutumista ei siis kannata odottaa. Minulle nimenomaan erilaiset tarinat tekivät museosta kiinnostavan.


Museoon pääsee vain opastetuilla kierroksilla. Tunnin kestäviä kierroksia järjestetään päivittäin, ja niille voi ilmoittautua Virun vastaanotossa.


Toinen uusi museotuttavuus oli käsittääkseni ihan vastikään avattu Lentosatama (Lennusadam, Seaplane Harbour). Vesitasohalleihin rakennetussa museossa pääsi muun muassa kömpimään sukellusvene Lembitin uumeniin, ajelemaan vesitasosimulaattorilla ja kuvauttamaan itsensä vanhoissa merimiesvetimissä. (Museon kuvausolosuhteet olivat aika haastavat, joten mitään huippuotoksia nämä eivät ole.)


Lentosatamaan ei hirveän hyvin pääse julkisilla, ja koska satoi aivan kaatamalla vettä, nappasimme hotellin edestä taksin. Taksimatka maksoi meiltä neljältä hurjat 6,6 euroa :).


Loppuun vielä muutamia kuvia Virun 22. kerroksen parvekkeilta. Tuo kontrasti eri puolilta taloa otettujen kuvien välillä on kyllä aika suuri. Punatiilisiä kattoja ja kirkontorneja toisella puolella, moderneja lasikuutioita toisella.


5 kommenttia:

 1. Hei! Löysin blogiisi kun etsin netistä vinkkejä huovutetun pannunalusen tekoon. Täytyy ajan kanssa katsella mitä kaikkea ihanaa blogistasi löytyykään:)

  VastaaPoista
 2. Heipä hei ja tervetuloa! Toivottavasti viihdyt :).

  VastaaPoista
 3. Ehdoton suosikkini <3 on kyllä tuo tämän postauksesi ensimmäinen kuva, joka kertoo ei mitään olevan ei missään. Niin on jännästi kommunistipropagandapsykoloogian ydintä siinä kiteytettynä! Pitäisiköhän tehdä itsellekin samanlainen ytimekäs kyltti? :D

  Eee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä tarvitse edes itse tehdä, nykyajan kapitalismi on saanut aikaan sen, että nyt noita kylttejä myydään Virun toisen kerroksen baarissa :).

   Poista
  2. Mahtavaa, kiitti vinkistä! Sinne siis seuraavaksi!
   Eee

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...