torstai 14. kesäkuuta 2012

Raitamekko (minä ompelin!)

Ompelin viime viikonloppuna äitin varastosta löytyneestä raidallisesta trikoosta mekon, joka onnistui suorastaan yli odotusten. Sitten alkoi vaikea osuus: mekosta piti saada julkaisukelpoisia kuvia blogiin. Mies suostui eilen räpsimään muutaman kuvan, mutta ei jaksanut kauaa kuunnella loputonta ohjeistustani ja heitti pyyhkeen kehään muutaman epätarkan / tyhmä ilmeen / läskiltä näyttävän kuvan jälkeen. Hanna-Kaisa oli tänään vähän kärsivällisempi, vaikka malli oli aivan yhtä huono. Viihdyn huomattavasti paremmin itse kameran takana.

Kalvetkaa siis kaikki huippumallit, täältä tulee sellaisia poseerauksia että oksat pois :). Ja huomioikaa arvoisat lukijat, että nämä ovat niitä edes jotenkin julkaisukelpoisia kuvia. Suurimman osan heitin suoraan tietokoneen roskakoriin.


Mutta jos nyt yritän päästä kuvattavana olemisen aiheuttaman järkytyksen yli ja itse asiaan: mekosta tuli mielestäni tosi kiva. Jopa raidat menivät kohdalleen kuin itsestään. En hirveästi tee vaatteita, sillä niissä menee yleensä aina jotain pieleen. En jaksa sitä loputonta sovitusta, ompelua, sovitusta, purkua, langan puolaamista, ompelua, silittämistä, sovitusta...

Surautin tämän mekon saumurilla. Tosin nopeammin se olisi varmaan sujunut ompelukoneella, sillä äitin kanssa aika kauan saatiin pakertaa, että saumurin tikistä tuli edes siedettävä.


Tästä viimeisestä oli jo pakko leikata pää pois :). Tuo mekon etukappaleeseen tehtävä solmu vaati hieman aivojumppaa, mutta loppujen lopuksi se olikin aika yksinkertainen.


Raitamekon ohje Suuresta Käsityölehdestä 2/2012. Mitäs sitten ompelisin?

PS. Katselen täällä samalla Espanjan peliä Irlantia vastaan. El Niño on kyllä edelleen ihana. Ja teki se jonkun maalinkin.
PPS. Miten uuden Sookie Stackhouse -kirjan saapuminen voi kestää näin kauan? Ensin tilauksessa luki "Tilausta pakataan" varmaan kaksi viikkoa ja nyt se on muka ollut jo viikon toimitettuna, mutta ei vaan näy.  Olen käynyt joka päivä toiveikkaana postilaatikolla. Onneksi olen päivisin töissä, muuten alkaisin varmaan väijyä postinkantajaa.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Aloin näperrellä tuollaista ja lopputuloksesta tulikin yllättävän kiva :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...