sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Tiramisu raparperista


Pari viikkoa sitten tutkailin Helsingin Sanomien Ruokatorstai-kirjan raparperiohjeita ja törmäsin raparperitiramisuun. Ohje kuulosti niin houkuttelevalta, että sitä oli pakko päästä testaamaan. Tänään meillä oli ruokavieraita, jotka pääsivät koekaniineiksi. Tiramisu sai vierailta hyväksyvän arvion ja itsekin tykkäsin. Ihanan kirpeä, tilkalla alkoholia maustettu raparperi ja pehmeän makuinen mascarpone ovat aika kiva makupari. Eikä ollut vaikea tehdä.




Tiramisu raparperista

tiramisukeksejä (savoiardi tai ladyfinger)

Täyte:
noin 5 dl raparperinpaloja
3/4 dl vettä
1/2 dl sokeria (tai maun mukaan)
(2 rkl tummaa rommia tai mantelilikööriä, itse laitoin Strohia)
250 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
kookoshiutaleita, kaakaojauhetta
sitruunamelissan tai mintun lehtiä

Kiehauta raparperinpaloja vesitilkassa, kunnes ne pehmenevät. Mausta sokerilla ja anna jäähtyä. Halutessasi voit lisätä mausteeksi myös tilkan vahvaa alkoholia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista mascarpone ja lisää se kermavaahdon joukkoon. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.

Lado tarjoiluastiaan kerroksittain tiramisukeksejä, raparperihilloketta ja kerma-tuorejuustoseosta. Mikäli valitset laakean astian, näistä aineksista riittää yhteen kerrokseen. Itse tein tiramisun tuollaiseen pieneen vuokaan, ja siihen tuli kaksi kerrosta kaikkia.

Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia, jotta keksit mehustuvat. Sirottele pinnalle esimerkiksi kookoshiutaleita tai siivilöi kaakaojauhetta ja koristele yrtinlehdillä.

3 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen ohje, tämä taitaa mennä kokeiluun Juhannuksena.

    VastaaPoista
  2. Tuo ei voi olla muuta kuin todella hyvää! Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
  3. Tuon voi muuten hyvin tehdä vaikka jo edellisenä päivänä. Minä söin eilen loput sunnuntaina tehdystä tiramisusta ja se oli melkeinpä vain parantunut, kun keksit olivat kunnolla mehustuneet.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...