sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Sokkona aloitettu harmaa kauluri


Edessä parin tunnin automatka ja viikonloppu vanhempien luona ja mökillä. Ei yhtään sopivaa mukaan napattavaa neuletyötä kesken, mitä tekee Taina? Nappaa kaapista lankaa ja puikot, mielessään kuva jossain nähdystä harmaasta kaulurista. Silmukat on luotu pimeässä autossa sillä aikaa, kun mies haki huoltoasemalta kahvia. Ihan hyvä siitä tuli, vaikka ensimmäiset kierrokset ja silmukoiden lisäykset onkin tehty lähes sokkona. (Kuvan pipo ei valitettavasti ole omaa tuotantoa, vaan löytö urheiluliikkeen alekorista.)


Tästä kuvasta käy ehkä paremmin ilmi kaulurin muoto. Neuloin tarkoituksella noin numeroa liian isoilla puikoilla, jotta neuloksesta tulisi mahdollisimman löysä. Reunat vetävät tietysti tässä rumasti rullalle, mutta käytössä se ei haittaa.

Harmaa kauluri
Lanka: Indiecita-merkkinen alpakkalanka, 150 g
Puikot: 4 mm

Luo 25 silmukkaa ja neulo niillä ainaoikeaa neuletta noin 5 cm. Lisää tämän jälkeen seuraavalla kierroksella silmukoita siten, että neulot kaikki silmukat oikein sekä etu- että takareunasta, minkä jälkeen työssä on yhteensä 50 silmukkaa. Neulo seuraava kierros nurin. Seuraavalla kierroksella neulo jälleen kaikki silmukat oikein sekä etu- että takareunasta, minkä jälkeen työssä on 100 silmukkaa. Neulo seuraava kierros nurin. Jatka työtä siten, että neulot oikealla puolella silmukat oikein ja nurjalla nurin, kunnes kauluri on haluamasi mittainen. Tee lopussa vähennykset vastaavasti kuin teit lisäykset alussa, eli neulo koko oikean kierroksen ajan kaksi silmukkaa yhteen. Neulo seuraava kierros normaalisti nurin ja seuraavalla oikealla kierroksella taas koko kierroksen ajan kaksi silmukkaa yhteen. Tämän jälkeen työssä pitäisi olla taas 25 silmukkaa. Päättele silmukat ja neulo kaitale renkaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...