torstai 10. helmikuuta 2011

Marenki-mustikkapiirakka

Nyt tulee kuvaton ohje, mutta töissä lupasin naputella tämän tänne, joten olkaa hyvä:

Marenki-mustikkapiirakka

Pohja
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
noin 2 rkl kylmää vettä

Täyte
noin 200 g mustikoita (eli pakasterasiallinen)
(noin 1 rkl vehnäjauhoja)
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

Pehmitä voi huoneenlämmössä tai varovasti mikrossa. Nypi joukkoon jauhot ja sokeri. Lisää kylmää vettä vähän kerrallaan sen verran, että saat muodostettua taikinasta kiinteän pallon. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Levitä mustikat puolikypsän pohjan päälle. (Mikäli mustikat ovat pakastettuja, kannattaa ripotella päälle vähäsen vehnäjauhoja, niin täytteestä ei tule ihan niin vetistä.) Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista. Levitä valkuaisvaahto mustikoiden päälle. Paista vielä noin 20 minuuttia 225 asteessa tai kunnes marenki on saanut kauniin värin.

5 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...