keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Parmesaanimuffinit


Kirjakaupan alekorista tarttui jokin aika sitten mukaan Leivo itse hyvää leipää -kirja. Ensimmäisenä piti päästä testaamaan parmesaanimuffineja. Tosin tein ohjeeseen lennossa muutamia muutoksia (osa tahallisia ja osa tahattomia). Lopputulos oli kuitenkin ihan onnistunut, joten uskallan postata ohjeen tännekin.

Parmesaanimuffinit
(noin 8 kappaletta)

10 aurinkokuivattua tomaattia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl raastettua parmesaania
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa (voi jättää poiskin, oliivit ovat kuitenkin aika suolaisia)
0,5 dl oliiviöljyä
2 dl maitoa
1 dl turkkilaista jogurttia
mustia oliiveja

Leikkaa tomaatit suikaleiksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste, lisää tomaattisuikaleet. Lisää maito, jogurtti ja oliiviöljy. Jaa taikina isoihin muffinivuokiin ja paina jokaisen muffinin sisään kaksi oliivia. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...