tiistai 3. syyskuuta 2013

Omenamuffineja (se on kai nyt syksy)

Omppuja on. Kun vielä keksisi, mitä niistä tekisi. Jotenkin perinteinen omenapiirakka ei nyt yhtään jaksanut innostaa, joten naamioin sen muffineiksi. Niistä tulikin ihan mukavan meheviä. Pakkosyötin nämäkin työkavereille... (Työskentelen välillä myös meidän toisessa yksikössämme, joten minulla on onni omistaa kahdet työkaverit. Enemmän suita ruokittavaksi.)



Omenamuffinit
(noin viisitoista isoa muffinia)

200 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa
2 1/2 dl maitoa

Täyte:
3 - 4 kotimaista omenaa
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat (toki halutessasi voit käyttää omenat myös kuorineen). Kuutioi omenat. Sekoita kuutioiden joukkoon fariinisokeri ja kaneli.

Laita muffinivuokien pohjalle lusikallinen taikinaa. Nostele päälle omenakuutioita ja lisää vielä toinen lusikallinen taikinaa. (Alkuperäisessä ohjeessa muffinivuoat täytettiin taikinalla ja omenalohkot paineltiin joukkoon viimeisenä. Minusta oma tapani tuntui helpommalta, mutta olet tietenkin vapaa valitsemaan mielestäsi kätevämmän.)

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ohje Kinuskikissa leipoo -kirjasta.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...