tiistai 10. syyskuuta 2013

Ensimmäinen hillo

Eilen tein jotain, mitä en ole aikaisemmin tehnyt. Hilloa. Tarkemmin sanottuna oranssia kesäkurpitsahilloa. Poltin hommassa ensin kieleni ja lopulta myös sormeni, mutta hillosta tuli hyvää.

Sain myös keittiössä aikaan järkyttävän sotkun, jonka siivoilua jatkoin tänään. Ehkä sitten seuraava kerta on vähän sujuvampi... Tai sitten jätän hilloamiset muille.


Tykkäsin hillossa erityisesti inkiväärin tuomasta vivahteesta. Halutessaan inkivääriä voi raastaa sekaan reilumminkin. Hillo maistui hyvältä ainakin paahtoleivän päällä. Ohjeessa vinkattiin kokeilemaan sitä myös grillatun possun parina.

Oranssi kesäkurpitsahillo

1/2 kg keltaisia kesäkurpitsoja
1/2 kg omenoita
1 dl vettä
1 1/2 dl tyrnimehua
1 tl raastettua inkivääriä
330 g hillo-marmeladisokeria

Pese kesäkurpitsat ja pilko ne kattilaan. Lohko omenat ja poista kodat. Lisää omenat ja vesi kurpitsan joukkoon.

Keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes ainekset ovat pehmeitä. Soseuta hillo tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimen kannussa. Lisää tyrnimehu, inkivääri ja sokeri. Keitä vielä 5 minuuttia.

Kaada seos kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Anna tekeytyä viileässä mielellään pari päivää.

Ohje: Glorian ruoka & viini 6/2013

8 kommenttia:

  1. Ihanan väristä hilloa, ja kuulostaa oikein herkulliselta! Mäkään en ole erikoistunut hillojen keittelyyn, mutta pari kertaa olen tehnyt ihan perus vadelmahilloa ja mansikka-raparperihilloa. Niin ja kerran "lakattoman lakkahilloa" eli porkkana-karviaishilloa, joka maistuu lakkahillolta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti on tehnyt kanssa tuota "lakka"hilloa joskus. Eihän tuo hillon keittäminen sinänsä mitenkään vaikeaa ole, mutta onnistuin jotenkin säheltämään muun muassa tehosekoittimen kanssa niin, että kannun kansi irtosi kesken kaiken ja kuumaa hilloa ryöppysi ulos :).

      Poista
  2. Kuule...toimiskohan hillo makunsa puolesta tavallisesta kurpitsasta tehtynä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa miksei toimisi, ei se kesäkurpitsa siinä mitenkään valtavasti maistu. Ja maistuuko keltainen edes hirveän erilaiselta kuin vihreä? Ulkonäöstä on kyllä sitten vaikea sanoa, millaista siitä tulisi :).

      Poista
  3. Niin mä siis tarkotin "oikeeta" kurpitsaa, halloweenkurpitsaa! En oo ikinä tainnu maistaa sitä niin mietin tulisko hyvää. Meillä on 3 palloa jääkaapissa odottamassa jalostusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaa, en mä sellaista osannut ajatellakaan. Mutta miksei siitäkin voisi hyvää tulla :).

      Poista
    2. Aaa, en mä sellaista osannut ajatellakaan. Mutta miksei siitäkin voisi hyvää tulla :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...