sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Appelsiininen lakritsisokerikakku

Viime viikolla kirjaston hyllyltä silmilleni hyppäsi tänä vuonna ilmestynyt keittokirja Lakritsi. Leivonnaiset, makeiset, jälkiruoat, ruoat & juomat. Kirja näytti herkulliselta, ja pakkohan sieltä oli päästä kokeilemaan jotakin ohjetta. Valinta kohdistui vähän erilaiseen kuivakakkuun, eli appelsiiniseen lakritsisokerikakkuun. Lähinnä siksi, että jääkaapissa lojui yksi appelsiini ja lakritsijauhettakin olin keväällä ostanut pienen purkin.


Kakun leivottuani huomasin kyllä, että käyttämäni "lakritsijauhe" olikin oikeasti lakritsijuurijauhetta... Kirjasta opin, että niillä on vissi ero. Mutta ei se mitään, lakritsijuurijauheellakin kakkuun tuli lakritsimainen vivahde. Ei siis kannata odottaa, että kakku maistuu lakritsikastikkeelle, ennemminkin siinä on sellainen lakritsin maustemainen maku, joka sopii kyllä aika kivasti yhteen appelsiinin kanssa.

Appelsiininen lakritsisokerikakku

100 g voita
1 1/2 dl täysmaitoa
3 munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl lakritsirouhetta tai 3 tl lakritsijauhetta (käytin 3 tl lakritsijuurijauhetta)
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
2 rkl appelsiinimehua

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 2 litran kakkuvuoka.

Sulata voi ja lisää sen joukkoon maito. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon neste. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne taikinaan yhdessä appelsiinikuoren ja -mehun kera.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 45 - 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.

Odota muutama minuutti ja kumoa kakku sitten vadille. Anna kakun jäähtyä vuoan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...