keskiviikko 28. elokuuta 2013

Sitruunatorttu


Työkaverit saivat tänään vihdoin synttärikakkua. Tai paremminkin synttäritorttua. Leipomisinto on ollut vähän kateissa, mutta nyt oli pitkästä aikaa kiva kokeilla uutta reseptiä. Torttu sai töissä hyväksyvän tuomion ja katosi viimeistä murua myöten. (Tosin työkavereiden arvio on välillä vähän niin ja näin, kun tuntuu että makeanhimossa söisimme joskus vaikka pieniä kiviä, jos niissä olisi sokeria.)

Jotkut sitruunaan viittaavat koristeet olisivat tietysti olleet kivoja, mutta jotenkin aamulla ennen seitsemää ei tullut mieleen hirveän montaa koristeluideaa. Suklaata siis.

Sitruunatorttu

Kaakaopohja:

125 g voita
1 3/4 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sitruumehua (2 - 3 sitruunaa)
1 tlk kondensoitua maitoa (397 g)
2 munaa

Koristelu:

kermavaahtoa ja suklaata (tai ihan mitä itse haluat)

Voitele vuoka (halkaisija noin 24 cm). Valmista ensin pohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Levitä taikina jauhotetuin sormin kevyesti painellen piirakkavuoan pohjalle ja ohuelti myös reunoille.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Yhdistä keskenään täytteen sokeri ja vehnäjauhot. Purista sitruunamehu. Sekoita sokeri-vehnäjauhoseokseen sitruunamehu, kondensoitu maito ja munat. Kaada täyte vuokaan.

Paista 200 asteessa 35 - 40 minuuttia. Piirakan reunat ja pinta palavat herkästi, joten suojaa tarvittaessa foliolla.

Anna tortun jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Tai jätä kokonaan koristelematta. Minä levitin päälle kermavaahtoa ja koristelin epämääräisesti sulatetulla suklaalla :).

Ohje kirjasta Kinuskikissa leipoo.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...