tiistai 17. syyskuuta 2013

Mustan tikarin veljeskunta

Hirveät kannet ja ihan tyhmät nimetkin.


Kesällä oli kauhea lukuvimma päällä ja kaipasin jotain kevyttä ja nopeaa luettavaa. Kirjaston fantasiahyllyllä silmät osuivat J. R. Wardin Mustan tikarin veljeskunta -sarjaan. Etsin rivistä sarjan ensimmäisen osan ja lainasin sen. Huolimatta siitä, että olin aina pitänyt niitä kirjoina, joihin en kyllä tarttuisi. Niin vampyyrikirjanarkkari kuin olenkin... Kuinkas kävikään. Pari viikkoa sitten kävin hakemassa seuraavat osat ja nyt nekin on jo luettu.

Lyhyesti: kirjat kertovat vampyyrisotureista, joilla on sellaisia nimiä kuin Rhage, Vishous ja Phury ja jotka taistelevat Harvennuskuntaa vastaan. Harvennuskunta pyrkii hävittämään koko vampyyrirodun maan päältä. Wardin vampyyrit eivät ole mitään julkivampyyreja esim. True Bloodin tapaan. He elävät ihmisten keskellä, mutta ihmiset eivät tiedä heidän olevan vampyyreita. He osaavat manipuloida ihmisten muistia, ja heillä on muitakin erityistaitoja. He ovat julmia sotureita, omistautuneita asialleen, mutta yllättäen aika inhimillisiä. Ja tietenkin ylimaallisia rakastajia, kuten ehkä kirjojen nimistäkin voi päätellä. Tähän mennessä sarjan kirjat ovat keskittyneet aina yhden vampyyrisoturin tarinaan.

Kirjat ovat soturiaihepiiristään huolimatta välillä aika imeliä, kun kaikki karut soturit ovat vuorotellen ihan polvillaan sen ainoan todellisen rakkauden edessä. Mutta olen niin koukussa. Paras kirjoista on tähän mennessä ollut sarjan kolmas osa Herätetty rakastaja.

2 kommenttia:

  1. Mäkin tilasin ekan osan ihan vain kokeeksi jostain ulkomaisesta verkkokaupasta ja kas vain, nyt ne kaikki on luettu... Tykkään lukea kirjasarjoja, joissa pystytään viemään tarinoita yhtä kirjaa pidemmälle. Zsadistin tarina oli tosi raskas, mutta olihan se hyväkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi ajattelin, että nuo olisivat enemmän toisistaan irrallisia nuo kirjat, mutta yksittäisten soturien tarinoiden lisäksi myös sitä kehyskertomusta kuljetetaan koko ajan eteenpäin. Butchin tarinakin oli hyvä, nyt on menossa Vishous. Järkytyin kyllä äsken, kun huomasin, että noita kirjojahan on vaikka kuinka paljon. Meidän lähikirjastossamme hyllyssä noita oli vain kuusi ensimmäistä osaa, enkä ollut tajunnut, että sarja jatkuu vielä siitäkin eteenpäin :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...