torstai 6. kesäkuuta 2013

Raparperi-sitruunajuoma

Täällä ukkosti tänään niin, että ratsastustuntikin jouduttiin perumaan. Odoteltiin tallilla hevoset valmiina, ja tasan kello kuusi alkoi sataa. Ihailtiin ja kauhisteltiin salamointia jonkin aikaa ja odoteltiin ukonilman loppua. Eipä se loppunut, joten hevosilta varusteet pois ja kotiin.

Kun ulkona oli niin kurja ilma, teki mieli leipoa. Tein yhden satsin lusikoitavia sämpylöitä ja sitten muistin, että minullahan on ollut sunnuntaista saakka jääkaapissa tekeytymässä raparperi-sitruunajuoma. Äiti oli tehnyt tätä viime viikonlopuksi, ja koska se oli hyvää, resepti oli pakko saada itsellekin.


Äitin tekemä juoma oli väriltään vaalean kellertävää tai vihertävää. Minä käytin aika pieniä raparperinvarsia, joten juomastakin tuli aika söpön väristä.

Raparperi-sitruunajuoma

1 (luomu)sitruuna
2 l raparperinpaloja
3 l vettä
5 dl sokeria (tai maun mukaan, itse laitoin vain noin 3 dl)

Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja kuori ohuelti. Poista valkoinen osa ja viipaloi jäljellejäänyt hedelmäliha. Pane raparperinpalat, sitruunankuori ja sitruunanviipaleet kannelliseen kulhoon tai purkkiin ja kaada päälle kylmä vesi. Sulje purkki ja anna olla kylmässä neljä vuorokautta.

Siivilöi juoma ja lisää sokeria maun mukaan. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Pullota ja säilytä jääkaapissa. Laimenna vedellä janojuomaksi tarpeen mukaan.

Ohje Maaseudun Tulevaisuudesta.

6 kommenttia:

  1. oih, itsellä on tämä samainen ohje odottamassa tuolla pöydällä, että viikonloppuna joskos kokeilisin :)
    Sinulla on muuten kiva blogi, löysin tänne selaillessa blogeja ja jäin lukijaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tämä on meinaan hyvää. Ja kiitos kehuista, olet mitä lämpimimmin tervetullut! Taidanpa tulla myös vastavierailulle :).

      Poista
  2. Ah, niin hyää raparperi-sitruunajuomaa.

    VastaaPoista
  3. Tätähän täytyy kokeilla! Kuulostaa oikein sopivalta kesäjuomalta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...