keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Ruokaa ja upeita terasseja

Dubrovnikissa oli upeita terasseja.


Hienoin niistä oli ehkä Café Bar Buža. Bongasimme terassin muureilta. Paikka näytti niin upealta, että sinne oli päästävä, vaikka jouduimmekin vähän harhailemaan kujilla löytääksemme muurista aukon, josta terassille pääsi.


Yhtenä päivänä ajoimme veneellä terassin ohi, ja silloin siellä oli kaksi miestä, jotka hyppäsivät kallioilta veteen. Hui. En tiedä erottuuko kuvasta mies, joka on juuri hypännyt, ja toisen pää alhaalla vedessä.

Sitruunaolutta, nam. Toisen kerran oltiin täällä viimeisenä iltana pimeällä. Silloin oli aika kova tuuli ja kallioita vasten vyöryvä musta meri oli aika vaikuttava.


Muurikierroksella pysähdyimme suunnilleen puolessavälissä kahvilaan juomaan jotain. Ajattelimme ensin ottaa appelsiinimehut, mutta sitten tarjoilija sai myytyä meille vastapuristetut hedelmämehucocktailit. Tuo oli ehkä parasta mehua ikinä :).Hotelli Moren terassi Lapadissa osui tiellemme, kun kiersimme kävellen Babin Kukin niemimaata. Täällä meri oli ihan jalkojen juuressa, eikä välissä ollut mitään turhia kaiteita :). Ei siis ehkä lapsien kanssa matkaileville sopiva paikka. Vaikka paikka oli hieno, ainakaan meidän kohdallemme ei osunut mikään hirveän hyvä palvelu. Tarjoilija jutteli viereisessä pöydässä istuneiden tuttujensa kanssa ja antoi meidän odottaa. Lopulta kävimme tilaamassa juomat sisältä itse. Juomat tulivat ja ihmettelin vähän, että mihin se minttu on tässä mojitossa piilotettu... Vastaus tuli hetken päästä, kun tarjoilija toi lautasella kaksi mintun oksaa. Tee-se-itse mojitot :).Reissun omaperäisimmät drinkit ja pisin drinkkilista löytyivät Cavtatista Kamen Malista. Join dalmatialaisen sangrian (kuvassa vasemmalla), ja se oli todella hyvää. Tulee nytkin jano, kun katson kuvaa :).


Wine bar D'vino sijaitsi yhdellä Stradunilta lähtevistä poikkikaduista. Kävimme täällä maistelemassa kroatialaisia viinejä. Paljon amerikkalaisia turisteja, mutta muuten ihan kiva paikka :). Ystävällinen ja rento palvelu.


Ruoka oli Kroatiassa ehkä vähäsen halvempaa kuin Suomessa, mutta hyviä ruokapaikkoja oli jotenkin hankala löytää. Esimerkiksi vanhassa kaupungissa joka paikassa tarjoiltiin "pizza, pasta and meat dishes", joten oli vähän vaikea erottaa ne paikat, missä sai oikeasti hyvää ruokaa.Bota Oyster & Sushi Bar sijaitsi vanhassa kaupungissa. Söimme sushilajitelman ja friteerattuja tiikerirapuja. Kaikki oli hyvää, mutta erityisesti tiikeriravut olivat ihan suussasulavia. Täällä joimme kotitekoista sitruunalimonadia, joka sopi kyllä merenelävien kanssa aika hyvin.
Muureilta bongasimme myös yhden ruokapaikan. Lady Pi Pi näytti viihtyisältä ja sitä se olikin. Muutaman portaan tänne sai pääkadulta kiivetä. Ruoka oli edullista (ainakin lounasaikaan) ja ihan maistuvaa. Ravintolalla ei ole sisätiloissa kuin ehkä kahdeksan asiakaspaikkaa, joten sateella ravintola on kiinni. Me ehdimme juuri syödä ennen valtavaa sadekuuroa, joka sai pääkadunkin lainehtimaan.


Orsan Yachting Clubilla Lapadissa söin varmaan maailman isoimman risoton. Mustekalan musteella värjätty risotto oli kyllä todella hyvää, mutta annoksesta olisi riittänyt varmaan kolmelle.


Muita kivoja ravintoloita olivat

  • Nishta, vanhassakaupungissa sijaitseva kasvisruokapaikka, johon kaksi lihansyöjää istui vahingossa
  • Buono, Lapadissa, valtavat pitsat
  • Domino, perinteinen pihvipaikka vanhassakaupungissa
  • Spaghetteria Toni, italialainen vanhassakaupungissa. Sinihomejuustolla täytetyt raviolit saksanpähkinäkastikkeessa olivat hyviä, mutta annoksesta olisi täälläkin riittänyt kahdelle :). 

Italialaistyyppisissä jäätelökahviloissa kannattaa tietysti poiketa :). Tämä kuva on Cavtatista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...