maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kuohuviinisangria


Juhannuksesta on selvitty. Meilläpäin ei ollut ihan niin hyvä sää, että olisi voinut kellua bikineissä ympäri lampea lautalla sangriakannun kanssa. Ainakaan kokoaikaa :). Bikinien yläosakin hajosi juhannusaattona heti kun vedin sen päälleni. No sen sai onneksi kursittua parilla hakaneulalla käyttökelpoiseksi ja tärkeintähän oli muutenkin se, että oli sangriaa. Tällä kertaa hedelmäistä kuohuviinisangriaa.

Kuohuviinisangria

pullo cavaa tai kuohuviiniä
reilu desi viipaloituja mansikoita¨
kourallinen vadelmia
paloiteltu omena
lohkottu lime
mintunlehtiä
1,5 dl greippilimsaa tai -mehua
1,5 dl omenamehua
0,75 dl appelsiinilikööriä, esimerkiksi Cointreau
(sokeria maun mukaan)
jäitä

Laita mansikat, vadelmat, omenanpalat, limenlohkot ja mintunlehdet kannun pohjalle. Kaada päälle likööri, greippilimu ja omenamehu. Kaada päälle runsaasti jäitä ja viimeisenä kuohuviini. Tästä ei tule luontaisesti kovin makeaa sangriaa, joten lisää halutessasi sokeria. Tai korvaa esimerkiksi greippilimsa tai -mehu jollain vähemmän kirpeällä juomalla.

--

Vielä pitäisi muutama viikko jaksaa töissä ennen lomaa. Loman alkajaisiksi suuntaan taas muutamaksi päiväksi islanninhevosten pariin. Lisäksi minulla on tästä päivästä alkaen puolikas vuokrahevonen neljä viikkoa, joten ilmeisesti ajattelin muutenkin viettää aika paljon aikaa tallilla :).

1 kommentti:

  1. Hei tuotahan pitää kokeilla! Perinteinen sangria on kestosuosikki, mutta tuokin on varmasti hyvää :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...