keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Minttulemonade

Jos jollain on vielä hakusessa alkoholiton juhannusjuoma, suosittelen testaamaan minttulemonadea. Voisin kuvitella, että tämä maistuisi aika hyvältä terassilla, parvekkeella, laiturilla, uimarannalla, puistossa... Kun se oli hyvää ihan näin keskiviikkoiltana sisätiloissakin.


Juoma on oikeasti sellaista aika heleänvihreää, mutta kuvaaminen ilta-auringossa yhdistettynä surkeisiin kuvankäsittelytaitoihin teki siitä tuollaista vähän myrkynvihertävää (ainakin tässä minun näytölläni). Mutta älkää antako sen häiritä. 

Me ollaan menossa juhannukseksi mökille, ja ainakin nyt juhannussää näyttää aivan loistavalta. Saattaa olla, että palailen juhannuksenakin jossain välissä langoille... Tai sitten vain ajelehdin veljen tekemällä lautalla ympäri meidän pientä mökkilampea sangriakannun kanssa. Katsotaan mitä tapahtuu. Oikein rentouttavaa juhannusviikonloppua!

Minttulemonade

5 keskikokoista sitruunaa
1 ruukku vahvaa minttua
2 dl sokeria (tai maun mukaan, joten kannattaa laittaa ensin vain osa tästä määrästä)
ainakin 6 dl vettä (itse laitoin 11 dl)
jääpaloja

Purista sitruunoista mehu. Irrota mintunlehdet ja huuhtele ne. (Itse laitoin kyllä oksineen päivineen, sillä ne kuitenkin siivilöidään pois.) Sekoita tehosekoittimessa sitruunamehu, minttu ja sokeri. Valuta mehu tiheän siivilän läpi kannuun. Lisää vettä ja jäähdytä. Lisää jääpalat ja laimenna mehua tarvittaessa lisää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...