keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Hunajaiset aamiaismuffinit


Aamiaisjuttuja ei olekaan pitkään aikaan blogissa näkynyt, mutta nyt korjataan tilanne. Viime viikonloppuna leivoin aamiaismuffineja, joihin sain käytettyä mustuneen banaanin ja saksanpähkinäpussin jämät. Tulihan niistä hyviä, voisin tehdä toistekin. Nyt oli kaapissa vähän huono jauhotilanne, mutta ajattelin ensi kerralla korvata ainakin osan vehnäjauhoista speltillä tai täysjyväjauhoilla.

Arkiaamujen aamupalarakkauteni on nykyään muuten turkkilainen jogurtti, johon on sekoitettu reilusti raejuustoa ja mustikoita sekä vähäsen hunajaa. Onko teillä jotain erityisiä aamupalaherkkuja vai onko ruisleipä parasta?

Hunajaiset aamiaismuffinit
(6 kpl)

65 g pilkottuja pähkinöitä
75 g hunajaa
1 banaani
40 ml rypsiöljyä
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja (näistä osan voi korvata esimerkiksi spelttijauhoilla tai täysjyväjauhoilla)
1 dl vehnä- tai kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Laita pähkinät ja hunaja kasariin, anna kiehua ja siirrä sivuun jäähtymään, kunnes seos on juuri ja juuri lämmin. (Mietin jälkeenpäin, että tämän olisi kyllä mielestäni yhtä hyvin voinut tehdä mikrossa.) Muussaa banaani ja sekoita se hunaja-pähkinäseokseen yhdessä munien ja öljyn kanssa. Siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja kaneli ja kääntele ne varoen seokseen. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikina kuuteen amerikanmuffinivuokaan ja paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla - muffinit ovat valmiita, kun keskelle muffinia upotettuun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Nosta muffinit varoen jäähtymään. Suosittelen nauttimaan heti, seuraavana päivänä muffinit olivat ehkä aavistuksen kuivia.

Resepti puolitettu Ladies Who Brunch -blogissa julkaistusta ohjeesta.

PS. Tuo kamerani... Voi huoh. Jotain siinä nyt on vialla, kun kuvista ei meinaa saada tarkkoja millään ja akkukin tyhjentyy itsekseen päivässä. Uusi akku ei auttanut asiaa, joten huoltoon se on kai vietävä, kun joskus vain ehtisi.

4 kommenttia:

  1. Aamiaismuffinseja en ole kokeillutkaan! Blogimaailmasta tutut banaanipannukakut (kananmuna+banaani=taikina) ovat viikonlopun herkkua turkkilaisen jogurtin ja marjojen kanssa, arkena taas syön rahka+turkkilainen jogurtti+mysli -komboa. Yhdessä vaiheessa mulla oli kyllä smoothie-kausikin. Näköjään maitotuotteet on se avainsana mulle? :D Täytyy siis kokeilla tota sun raejuusto+turkkilainen jogurtti -yhdistelmää. Jotenkin sitä aina jää junnaamaan samaan aamupalaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothie-kausi on täälläkin yleensä aina kesäisin ja pannareita paistelen joskus viikonloppuisin. Jossain vaiheessa taas kaipasin aina aamupalalla leipää, kun join teetä. Eli junnaamista havaittavissa täälläkin :).

      Poista
  2. Herkuttelen päivittäin blogisi ohjeilla ja kuvilla! Ovat herkkuja, molemmat! Aamiaiseeni: Olen liian laiska 'valmistamaan' aamupalaa pitkän kaavan mukaan, kyllästynyt puuroihin eikä kahvi käynnistä. Onnekseni olen löytänyt ja täysin hurahtanut hyvään pirtelöön. Kuivia ainesosia sekoittelen valmiiksi isohkon satsin. Käytän eri siemeniä+soijarouhetta +pellavans.rouhetta+kookoslastuja. Vakipohja koostuu mustaviinimarja+ piimä+banaani+hunaja sekoituksesta. Mukaan lisään myös ituja+salaattia, jos sattuu olemaan. Maku on raikas ja mieleinen myös 2v. tyttärentyttärelle, jolle näiden syöttäminen yksistään ei kyllä onnistu. Ei onnistu minultakaan muutoin, kuin juomalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta tuo pirtelö. Itse olen luvattoman huono syömään kasviksia ja hedelmiä, ja olen huomannut, että pirtelössä tai smoothiessa niitä menee kuin huomaamatta. Vihersmoothieitakin harrastin silloin, kun jaksoin vielä viljellä omassa puutarhassani salaattia.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...