lauantai 25. toukokuuta 2013

Up in the air


Yhtenä päivänä lähdimme katselemaan Dubrovnikia ylhäältäpäin. Köysirata vie melkein suoraan vanhastakaupungista vieressä kohoavalle Srđ-vuorelle.
Vuoren huipulla on 1800-luvun alussa rakennettu Fort Imperial, joka kärsi pahoin 1990-luvun alun Kroatian itsenäisyystaisteluissa (tai Jugoslavian sisällissodassa, millä nimellä sitä halutaankaan kutsua). Mikäli oikein ymmärsin, niin 1980-luvulla linnoitus on palvellut myös diskona :). Nyt yhdessä osassa linnoitusta on sodasta kertova näyttely, mutta ulkoapäin kiertäessä kyltit varoittavat liikkumaan omalla vastuulla.Näköalat olivat upeat, ja mielestäni visiitti vuorella kyllä kannatti. Vaikka alaspäin lähtevää vaunua odottaessa jouduimmekin valtavan aasialaisturistiryhmän saartamaksi ja tönittäväksi. Täytyy kyllä sanoa, että olivat melkoisen kovia rynnimään :).


Ylhäältä näkyi hyvin myös ihan Dubrovnikin edustalla oleva kelluva puisto eli asumaton Lokrumin saari. Saarelle on vanhankaupungin satamasta vain kymmenen minuutin laivamatka. Meidän piti viimeisenä päivänä käydä täällä kiertelemässä, mutta sitten olikin niin kova tuuli, etteivät laivat kulkeneet. Pah. Kajakkiretkellä päästiin aika lähelle, mutta olisi saari varmasti ollut ihan kunnollisen visiitin arvoinen.


Vanhakaupunki näytti yläilmoista(kin) ihan satukaupungilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...