tiistai 21. toukokuuta 2013

Mutkan kautta kotiin

Täällä ollaan. Pienen viivästyksen jälkeen, mutta ollaan kuitenkin. Omassa sängyssä on taas kiva nukkua, mutta on tämä lomalta palautuminen aina tällaista...

Meidän tosiaan piti kotiutua reissusta lauantaina illansuussa, mutta koneesta oli mennyt jotain rikki matkalla Suomesta Kroatiaan. Vikaa ei saatu korjattua Dubrovnikin kentällä ennen kuin paikan päälle lennätettiin teknikko Norjasta, joten sinne jäi kone paluumatkalaisineen. Lauantaina oli varmaan koko reissun paras sää ja harmittelin vielä aiemmin matkalla kentälle, että tylsää lähteä kun aurinko paistaa ihan taivaan täydeltä. Lentoyhtiön järjestämässä hotellissa oli uima-allas ja yksityinen ranta, joten hirveästi ei siinä vaiheessa, kun lojuttiin aurinkotuoleissa kylmät oluet kädessä, harmittanut yksi ylimääräinen lomapäivä. Sunnuntaina kyllä harmitti sitten vähäsen, kun meidän lento oli aikataulutettu heti kahdeksaksi, mikä tarkoitti mukavaa kello viiden herätystä.

Mutta takaisin loman alkuun. Meidän hotellimme (tai guest-house se taisi olla, mikähän se on sit suomeksi - majatalo kuulostaa jotenkin niin 1700-luvulta)  Apartment Artemis oli noin kymmenen minuutin bussimatkan päässä Dubrovnikin vanhasta kaupungista Lapadissa. Sijainti oli aika loistava: ranta, ravintolat, kauppa ja bussipysäkki ihan kivenheiton päässä, mutta hotelli oli kuitenkin tosi rauhallisella paikalla. Hotellissa oli vain neljä huoneistoa, ja me olimme melkein koko viikon ainoat asukkaat. Hotellin emäntä oli superystävällinen. Yhtenä päivänä hän muun muassa oli nähnyt, kun olimme kastuneet rankkasateessa aivan läpimäriksi ja tuli tarjoamaan heti meille mahdollisuutta käyttää hänen pyykinpesukonettaan. Toisena päivänä hän oli katsonut säätiedotuksesta, että on luvattu mahdollisia sadekuuroja ja tuli kysymään tarvitsemmeko sateenvarjoja lainaksi.

Ensimmäisenä iltana kävelimme koko niemimaan, jolla Lapadin alue sijaitsee, ympäri. Hotellin emäntä sanoi, että siihen menee 40 minuuttia, meillä taisi mennä lähemmäs kaksi ja puoli tuntia... Tosin tehtiin kyllä yksi terassipysähdys matkalla. Tässä kuvia kävelyretkeltä.






Elämäneliksiiriä minipullossa.






Tässä vielä meidän hotelli ikuistettuna miehen kännykällä noin viisi minuuttia ennen lähtöä. Nyt nukkumaan. Kirjoittelen lisää reissupostauksia, kunhan saan aikaiseksi.


4 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää! Nuo sinun matkakohteet (Islanti, Kroatia) on ihan suoraan mun to travel -listalta (toisaalta mitä sieltä ei löytyisi?), vähän olen kade :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö näytäkin :). Mäkin oon halunnut pitkään matkustaa molempiin... Ja molempiin ois mahtavaa päästä uudestaankin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...