keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Raitaa takamuksen alle


Mites teidän vappunne on mennyt? Me vierailtiin eilen miehen vanhempien mökillä, missä pääsin riehumaan kohta kaksivuotiaan kummipoikamme ja ilmapallojen kanssa :). Tänään olen pessyt ikkunoita ja tadaa... Ommellut!

Meidän etupihalla on siis tuollaiset aika rumat metalliset tuolit ja pieni pyöreä pöytä. Nämä eivät ole kovassa käytössä, kun tuolla etupihalla on vähän ankea istua: maisema koostuu sorapihasta ja meluaidasta. Siihen kuitenkin paistaa ilta-aurinko, joten on kiva, että siinä on edes joku istumapaikka. Tuolien pehmusteet ovat joskus olleet luonnonvalkoiset, mutta nyt niitä ei saanut enää puhtaaksi kuudessakympissäkään. Olen jo joskus aikana ennen blogia ommellut pöytään liinan tuosta raitakankaasta. Nyt löysin sitä kaapin kätköistä vielä sen verran, että sain päällystettyä istuintyynyt.

Leikkasin yläpuolen tuosta raitakankaasta ja alapuolen jostain valkoisesta jämäkankaasta. "Kaavana" käytin vanhaa tyynyä ja leikkelin aika vapaalla kädellä. Ajattelin, että ei niistä ainakaan rumemmat voi tulla.

Ensin suunnittelin, että leikkaan vanhan päällisen pois, mutta sitten tajusin, että se kannattaa ennemmin jättää alle, koska pystyin hyödyntämään kiinnitysnarut kätevästi. Jätin uuteen päälliseen reiät, joista vanhat kiinnitysnarut saattoi pujottaa läpi. Aina jos jossain ompeluasiassa voi oikaista, oikaise...


En olisi uskonut, että päällisistä tulee näin kivat, kun uhrasin tekemiseen reilun puoli tuntia. Ei viimeistely ehkä kaikilta osin kestä lähempää tarkastelua, mutta ajanevat asiansa :).


Tänään avattiin myös grillikausi. Ja komeasti se aukesikin nakeilla ja sämpylöillä. Vappujuomaksi Aspallin mustaherukkaliköörillä maustettua siideriä. Tuo tuossa kuvan alareunassa on allekirjoittaneen hieman liian täyteen ahtama hotdog, joka ei pysynyt enää kiinni. Jos ihmettelette, mitä mössöjä oikein kuvaan.


Tämmöiset vapaat keskellä viikkoa on kyllä kivoja. Huomenna onkin torstai, ja torstai on kiva, koska silloin pääsee ratsastamaan.

2 kommenttia:

  1. Aspallin (tavallinen) siideri on suosikkini! Ja tosiaan kivaa, kun on vapaapäiviä keskellä viikkoa - ensi viikollakin on helatorstai :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siitä tavallisesta tykkään ja sen innoittamana nappasin tuon mustaherukkaversionkin ostoskoriin. Tämä ei ehkä yltänyt ihan samalle tasolle.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...