tiistai 15. joulukuuta 2015

Piparia ja punajuurta

Pohdittiin muutamia viikkoja sitten äitin kanssa, mitä lisuketta punajuurista voisi tehdä. Törmäsin sopivaa reseptiä etsiessäni Maku-lehden sivuilla Hasselbackan punajuuriin. Pipari ja punajuuret kuulosti sen verran mielenkiintoiselta yhdistelmältä, että otettiin tätä ruokaa varten piparitaikina sulamaan ja paistettiin pipareita ennen kuin päästiin varsinaiseen ruoanlaittoon. 

Pahoittelut siis surkeasta kännykkäräpsystä, joka tätä postausta koristaa, mutta tämä resepti on pakko saada muistiin. Punajuurien pehmeys, piparien mausteisuus ja siirapin makeus on loistava yhdistelmä. Käykää vaikka Maku-lehden sivuilla kurkkaamassa houkuttelevampaa kuvaa :). 

Hirveästi ei tule punajuurta käytettyä, mutta tätä teen kyllä toistekin.


Hasselbackan punajuuret

10 kpl punajuuria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
50 g piparkakkuja
50 g voita
1 rkl siirappia

Harjaa punajuuret puhtaiksi. Keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi.

Jäähdytä ja kuori punajuuret. Leikkaa pinta kannan kohdalta tasaiseksi, jotta punajuuret pysyvät pystyssä.

Leikkaa juureksiin veitsellä pieniä viiltoja vieri viereen, melkein pohjaan saakka. Nosta punajuuret pieneen uunivuokaan.

Rouhi piparkakut veitsellä. Ripottele punajuurten pinnalle suola, mustapippuri ja piparimurut. Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi. Valuta voi-siirappiseos punajuurten päälle.

Paista hasselbackan punanjuuria 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...