keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Fudge this!


Tästä ei fudge paljon överimmäksi voi mennä. Monta sataa grammaa suklaata ja kolme (3!) purkkia kondensoitua maitoa. Mutta tuli tätä sitten aikamoinen satsikin. Ja olihan se tietysti hyvää. 

Onhan nuo palat vielä ihan syötävän söpöjäkin.


Suklaa-piparminttukerrosfudge

1. kerros

240 g tummaa suklaata
1 prk kondensoitua maitoa

2. kerros

220 g valkosuklaata
1 prk kondensoitua maitoa
punaista elintarvikeväriä
piparminttuaromia

3. kerros 

220 g valkosuklaata
1 prk kondensoitua maitoa

Pinnalle:

polkkakaramelleja

Laita yksi purkki kondensoitua maitoa kattilaan ja kuumenna, kunnes se alkaa muuttua hieman sakeammaksi ja kinuskimaisemmaksi (noin 10 minuuttia). Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja kuumenna varovasti miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Kaada leivinpaperilla verhotun vuoan pohjalle (omani oli noin 23 x 32 cm, ja tässä fudgesta tuli ainakin hyvän paksuista). 

Toista kerrosta varten keitä jälleen purkki kondensoitua maitoa hieman sakeammaksi, Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja punaista elintarvikeväriä niin, että saat haluamasi sävyn. Kuumenna varovasti, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon myös piparminttuaromi. Näitä on eri vahvuisia, joten parhaan tuloksen saat, kun lisäät ensin vähän, maistat ja lisäät enemmän. Itse jopa yllätyin siitä, miten paljon aromia piti laittaaa, jotta piparminttu oikeasti erottui suklaan seasta. Kaada valmis seos vuokaan edellisen kerroksen päälle.

Kolmatta kerrosta varten keitä purkki kondensoitua maitoa taas hieman sakeammaksi. Sillä aikaa voit rouhia polkkakaramellit (muovipussi ja kaulin tai joku muu keksimäsi tapa). Lisää kondensoidun maidon joukkoon paloiteltu suklaa ja kuumenna, kunnes suklaa on sulanut. Kaada edellisen kerroksen päälle. Ripottele pinnalle rouhitut polkkakarkit. Tässä kannattaa olla nopea, sillä fudgen pinta ainakin minulla jähmettyi niin nopeasti, että muutaman minuutin päästä karkit eivät enää tartu fudgeen. 

Ohje muunneltu tästä A Spicy Perspective -sivuston ohjeesta.


2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Minun fudgeni ei saostunut tarpeeksi, en tiedä missä meni vikaan. Keitin ohjeen mukaan kunnes seoksen lämpötila oli 113 astetta. No pakastin seoksen pienissä vuuissa ja maku on erinomainen - sulaa vaan nopeasti löysäksi. Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon lukenut jostain, että sen seoksen pitäisi olla jopa 122 astetta, mutta tämä riippuu varmaan sitten ohjeesta. Mutta minullakin se on kyllä ihan tuurikauppaa, että milloin onnistuu ja milloin ei. Tänä vuonna tämä onnistui, mutta lakritsifudge koki jonkun oudon muodonmuutoksen: Se oli ensin kiinteää ja siitä sai hyvin leikattua paloja. Seuraavana päivänä se oli ihan löysää ja palat olivat sulaneet kasaksi :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...