torstai 17. joulukuuta 2015

Piparitalkoot ja vastaus haasteeseen

Tuluskukkaro-blogin Saturnina palkitsi minut, kröhöm, heinäkuussa Liebster Award -palkinnolla ja haastoi minut samalla vastaamaan 11 kysymykseen. Kiitän ja kumarran tunnustuksesta ja pahoittelen aikaansaamattomuuttani. Tässä kuitenkin vastauksiani, sillä on aina kiva päästä kirjoittamaan itsestään, ja eihän siitä heinäkuusta nyt niin kauan vielä ole. Samaa vuottakin edelleen eletään.


Maku-lehden ohjeella marmoroidut piparit. Näistä tuli nättejä.

Tämän postauksen loppupuolella on vastauksia Saturninan kysymyksiin. Kuvituksena tässä postauksessa on viime viikonlopun piparitalkoiden satoa.Teemana oli tänä vuonna selvästi eläimet.

Me ollaan nyt ystäväni kanssa kahtena vuonna pidetty yhteiset piparitalkoot. Viime vuonna otettiin rennosti ja kaikki meni putkeen. Tänä vuonna tietysti odotukset olivat kasvaneet (YouTubesta oli katsottu vähän liian monta piparienkoristelututoriaalia) ja mistään ei tietysti meinannut tulla mitään. Molemmat piparitaikinat olivat jotenkin vaikeita leipoa ja pikeerit olivat kaikkia liian paksuja ja koristelusta ei meinannut tulla mitään.

Onneksi kaverin kanssa vastoinkäymisetkin voi ottaa vastaan hihittäen. Ja koristella vaikka tällaisen possun (pardon my french):


Piparien koristelu lopetettiin puoliltaöin ja sitten tyhjennettiin vielä ruoalla aloitettu viinipullo. Seuraavana aamuna koottiin meidän metsäneläinasetelma ja saatiin jopa yksi pikeerikuusi ehjänä pystyyn... Illemmalla pikeerikuusta kohtasi kyllä harvennushakkuu, kun liikutin asetelmaa ja kuusi sortui. Mutta oli se kaunis niin kauan kuin sitä kesti :D.

Kokoamisvaiheessa kuusi oli vielä pystyssä. Huomatkaa myös snapsilasit, jotka pääsivät kerrankin hyötykäyttöön.

Ja sitten vastauksia niihin kysymyksiin:

Miksi päätit aloittaa bloggaamisen?

Blogi tuntui täydelliseltä tavalta yhdistää kaikki elämäni lempiasiat. Olen aina tykännyt kirjoittamisesta ja myös valokuvauksen saloihin olen päässyt töissä tutustumaan. Ruoanlaitto, leivonta, käsityöt ja kirjat ovat aina olleet elämässäni, on kiva kertoa niistä muillekin. Harkitsin blogin aloittamista pitkään ja hartaasti (eli varmaan ainakin viisi vuotta).

Mainitse kolme kaikkien aikojen suosikkiblogiasi.

Yksi pisimpään seuraamani blogi on varmaankin Nelliinan vaatehuone. Toinen itseäni suuresti inspiroinut blogi oli Voisilmäpeliä (Eeva Kolun aiempi blogi). Käsityöblogeista suurin suosikkini on ollut varmaan Jatta soheltaa (nykyisin Jatta Pauliina).

Oletko asunut jossain muualla kuin Suomessa ja jos, niin missä?

Opiskeluaikana asuin puoli vuotta Espanjassa Sevillassa, kun olin paikallisessa yliopistossa vaihto-opiskelijana.

Mikä on ollut onnistunein käsityösi?

Yksi viime aikojen onnistuneimmista on varmasti ollut virkattu Happypotamus, mutta on paljon muitakin, vaikea nimetä vain yhtä.

Entä pahin epäonnistuminen?

Ehkä ne kaikki keskeneräiset ovat tietyllä tavalla epäonnistuneita. Mutta mitään sellaista emämokaa ei nyt tule mieleen. Kaiken pystyy yleensä aina korjaamaan :).

Mitä muuta harrastat bloggaamisen ja käsitöiden lisäksi?

Hevosia, lukemista, leipomista, ruoanlaittoa ja joogaa.

Minkä hyvän kirjan luit viimeksi?

Cormac McCarthyn Kaikki kauniit hevoset. Karu ja kaunis kirja, hienosti suomennettu.

Mikä on paras stressinpoistokeinosi?

Tallilla käyminen. Hevosten kanssa ei kauheasti voi miettiä omiaan tai käy hassusti. On pakko keskittyä siihen, mitä tekee. Lisäksi saa olla ulkona raittiissa ilmassa ja kivojen tyyppien kanssa, mikäs sen mukavampaa.

Teetkö unelmatyötäsi?

Hmm, tämä onkin vaikea kysymys. Tykkään työstäni tosi paljon, mutta ehkä unelmatyö on silti liian voimakas sana. Tosin en kyllä nyt tältä istumalta osaisi edes nimetä omaa unelmatyötäni.

Mikä on lempisanontasi?

Kaikenlaisia hokemia on tarttunut mukaan matkan varrelta. Olisi helpompi nimetä inhokki, työelämässä usein käytetty "otatko sinä tästä kopin".

Mitä toivoisit sinulta kysyttävän? Kysy ja vastaa siihen.

Mikä on parasta juuri nyt? Lähestyvä joulu ja loma, uusi kännykkä, tulevat heppailut, viikonlopulle suunniteltu visiitti Jyväskylään.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...